Povestea emoționantă din spatele fotografiei folosite pentru a anunța decesul Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a murit în după amiaza zilei de 8 septembrie 2022. Regina Angliei avea vârsta de 96 de ani.

Povestea emoționantă din spatele fotografiei folosite pentru a anunța decesul Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani. Monarhul se afla la reședința sa, Castelul Balmoral, sub supraveghere medicală, doctorii săi fiind îngrijorați joi, 8 septembrie, cu privire la starea sa de sănătate. Anunțul decesului a fost făcut de Palatul Buckingham printr-un comunicat oficial.

„Regina a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază.
Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”, se arată în anunțul oficial la Casei Regale Britanice.

Povestea emoționantă din spatele fotografiei cu care a fost anunțat decesul Reginei Elisabeta a II-a

Fotografia cu Regina Elisabeta a II-a, pe care Casa Regală britanică a dat-o publicității pentru a anunța decesul monarhului, a fost realizată în urmă cu 15 ani, într-un moment cu o semnificație aparte.

Portretul a fost realizat la Palatul Buckingham, în februarie 2006, când Regina a împlinit 80 de ani, de regretata fotografă Jane Bown, care avea 81 de ani la acea vreme.

„Regina Elisabeta a II-a a ales-o pe Jane Bown să îi facă un portret fotografic la începutul celui de-al optzecilea an de naștere”, se arată de către Royal Collection Trust (RCT) într-o descriere a imaginii. „Bown (o colegă octogenară) a lucrat ca fotograf profesionist încă de la sfârșitul anilor 1940”.

Imaginea a fost prezentată și în expoziția The Queen: 60 Photographs for 60 Years a Royal Collection Trust, atunci când a fost sărbătorit jubileul de diamant al Reginei în 2012. Regina Elisabeta a fost doar al doilea monarh britanic care a ajuns la acel moment important în domnie, după stră-străbunica ei, Regina Victoria (1837 – 1901), care și-a sărbătorit propriul jubileu de diamant în 1897.

Royal Collection Trust a lăudat-o pe Bown pentru „tehnica ei nepretențioasă, viteza de lucru, folosind doar lumina disponibilă și pentru imaginile în alb și negru mai degrabă decât în culoare”.

Bown, care a murit la vârsta de 89 de ani în decembrie 2014, a spus odată, potrivit The Independent: „Mi-am petrecut toată viața îngrijorându-mă pentru timp și lumină. Dacă aveam timp, era ceva, dar dacă aveam lumină era și mai bine”. A lucrat ca fotograf pentru The Observer din 1949 și a primit un MBE în 1985 și un CBE în 1995, pe lângă o bursă de onoare la Royal Photographic Society în 2000.

Citește și:
Mesajele transmise de Regele Charles al III-lea și Ducii de Cambridge după anunțul morții Reginei Elisabeta a II-a

Foto: Facebook Familia Regala Britanica

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people