Controversa pe baza titlurilor acordate celor doi copii ai Prințului Harry și ai lui Meghan Markle: „Charles nu-și va renega nepotul”

În urma decesului Reginei Elisabeta a II-a, au apărut discuțiile legate de titlurile regale pe care le-ar putea primi copiii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle.

Controversa pe baza titlurilor acordate celor doi copii ai Prințului Harry și ai lui Meghan Markle: „Charles nu-și va renega nepotul”

Deși cei doi copii ai lui Meghan Markle și ai Prințului Harry ar putea avea dreptul la titluri regale după ce Charles a devenit Rege în baza unei reguli din 1917, nu a fost anunțată nicio schimbare de nume pentru Archie Harrison și Lilibet Diana.

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, fiul ei cel mare, Charles, a devenit Rege și a anunțat că soția sa, Camilla, va fi Regina Consoartă. De asemenea, el a spus că fiul său, Prințul William, și soția lui, Kate Middleton, vor moșteni titlurile de Prinț și Prințesă de Wales. Site-ul web al familiei regale a fost actualizat pentru a reflecta aceste schimbări, dar copiii Prințului Harry și ai lui Meghan Makle erau în continuare numiți „Master Archie Mountbatten-Windsor” și „Miss Lilibet Mountbatten-Windsor”.

Controversă privind titlurile regale ale lui Archie și Lilibet

Se pare că au existat discuții cu privire la titlurile regale pentru Archie, în vârstă de 3 ani, și Lilibet, de 1 an. Conform directivelor actuale, nepoții unui monarh ar putea fi Prinți sau Prințese. O regulă stabilită de Regele George al V-lea, după ce a emis o Scrisoare Patentă în 1917, sună astfel: „nepoții fiilor oricărui astfel de suveran pe linie masculină directă (cu excepția doar a fiului cel mai în vârstă în viață al fiului cel mai în vârstă al Prințului de Wales) vor avea și se vor bucura în toate ocaziile de stilul și titlul de care se bucură copiii ducilor din aceste regate ale noastre”.

În calitate de suveran, Regele Charles al III-lea ar putea schimba această regulă, dar este puțin probabil să aleagă să facă acest lucru. Un purtător de cuvânt a declarat că nu se va decide sau spune nimic despre această problemă cât timp familia se află în doliu, perioadă care durează o săptămână după înmormântare.

„Archie va deveni aproape sigur Prinț într-o zi. Charles nu-și va renega nepotul, așa că este extrem de puțin probabil să schimbe regulile pentru a împiedica acest lucru să se întâmple. De asemenea, Charles nu va spune că Archie nu va putea folosi titlul prea curând”., a spus un purtător de cuvânt pentru People.

Când Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit în mai 2018, Regina le-a acordat titlurile de Duce și Ducesă de Sussex. Archie a avut dreptul la „titlul de curtoazie” de Conte de Dumbarton la nașterea sa. Cu toate acestea, cuplul a anunțat că nu i-a dat un titlu de curtoazie și că va fi cunoscut sub numele de Archie Mountbatten-Windsor. Mai departe, Archie ar putea primi titlul secundar de Sussex, înainte de a moșteni ducatul.

Meghan Markle, despre discuțiile legate de titlurile copiilor

În timpul interviului acordat în 2021 de Meghan Markle și Prințul Harry lui Oprah Winfrey, Ducesa de Sussex a dezvăluit că a existat o conversație despre titluri înainte de nașterea lui Archie.

„Spuneau că nu voiau ca el să fie prinț sau prințesă, ceea ce ar fi fost diferit de protocol, și că nu urma să primească securitate. Acest lucru a continuat în ultimele câteva luni de sarcină în care eu spuneam: „Stai puțin.” Și nu este decizia noastră de luat. Chiar dacă am o mare claritate cu privire la ceea ce vine cu titlurile, bun sau rău, acesta este dreptul lor din naștere pentru a face apoi o alegere în legătură cu asta.”. a spus Meghan Markle.

Citește și:
Detalii inedite despre relația dintre Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru, dezvăluite chiar de actriță: „Suntem o combinație cel puțin bizară'

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people