Nadia Comăneci, video special la 45 de ani de la prima notă de 10 din istoria gimnasticii

Nadia Comăneci a marcat cei 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii printr-un video special publicat pe rețelele de socializare.

Nadia Comăneci, video special la 45 de ani de la prima notă de 10 din istoria gimnasticii

Nadia Comăneci avea 14 ani pe 18 iulie 1976, atunci când a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal, ediție cunoscută sub numele de „Olimpiada Nadia Comăneci.” S-au împlinit 45 de ani de la acel moment care a rămas și astăzi în istorie și de care ne amintim cu mândrie.

Nadia Comăneci a celebrat cei 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii printr-un video pe care l-a făcut public în mediul online și cu care a surprins pe toată lumea. În acel clip, fosta gimnastă în vârstă de 59 de ani este îmbrăcată într-un costum asemănător cu cel purtat la Montreal și în fața unei camionete în ediție limitată face o săritură impresionantă. Clipul a fost însoțit și de un mesaj prin care Nadia Comăneci îi mulțumește soțului ei, Bart Conner, pentru această surpriză. „O picătură de istorie la 45 de ani distanță de la obținerea primei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal. Am adăugat la colecția Montreal 1976 un GMC pick-up ediție limitată cu sigla Montreal pentru aniversarea primului 10 perfect, pe 18 iulie. Mulțumesc pentru această surpriză frumoasă, @bartconner”, a scris Nadia Comăneci pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Nadia Comaneci (@comaneci10)

Afișajul electronic de la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal nu era programat să afișeze nota 10, iar pe ecran a apărut nota 1.00. Nadia Comăneci a început să facă gimnastică la vârsta de 5 ani, la Oneşti. La 11 ani a câştigat primul său titlu de campioană naţională absolută. În 1974 s-a bucurat de primul mare succes la nivel internațional, câştigând locul I la individual compus, în cadrul concursului Cupa Prieteniei de la Gera.

Nadia Comăneci a câștigat de trei ori consecutiv titlul de campioană continentală. În 1975 a obţinut „Trofeul Campioanelor”, iar în 1979, la „Cupa Mondială”, de la Tokyo, a obținut primul loc la sol şi sărituri, al doilea loc la bârnă şi al treilea, la individual compus. Cariera și-a încheiat-o la vârsta de 23 de ani, reușind să acumuleze 25 de medalii câştigate la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Campionate Europene.

Citește și:
Nadia și Securitatea: volumul care detaliază abuzurile la care a fost supusă Nadia Comăneci de către Bela Karolyi

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people