Festivalul de Film de la Veneția 2020: cele mai spectaculoase ținute pe covorul roșu

Festivalul de Film de la Veneția 2020 și-a închis porțile, un moment perfect pentru a face o trecere în revistă a celor mai spectaculoase ținute de pe covorul roșu.

De la Cate Blanchett la Vanessa Kirby, de la Mădălina Ghenea la Tilda Swinton, iată care sunt vedetele și ținutele care ne-au atras atenția la Festivalul de Film de la Veneția 2020.

Marele premiu al Festivalului de Film de la Veneția a revenit anul acesta unei femei. Pelicula americană „Nomadland”, în regia lui Chloe Zhao și cu Frances McDormand în rol principal, a fost distinsă cu Leul de Aur. Cineasta americană de origine chineză e prima femeie care obține râvnitul trofeu în ultimii 10 ani.

Juriul competiţiei oficiale de la Veneţia a fost prezidat în acest de actriţa Cate Blanchett, iar din juriu au mai făcut parte Matt Dillon, Veronika Franz, Joanna Hogg, Nicola Lagioia, Christian Petzold şi Ludivine Sagnier.

Marele Premiu al Juriului, recompensat cu Leul de Argint, a revenit filmului „New Order”, regizat de Michel Franco, iar Leul de Argint pentru cel mai bun regizor a fost atribuit cineastului japonez Kiyoshi Kurosawa, pentru filmul „Wife of a Spy”.

Premiile de interpretare – denumite Coppa Volpi – au revenit în acest an actriţei Vanessa Kirby şi actorului Pierfrancesco Favino, care au fost recompensaţi pentru evoluţiile lor din filmele „Pieces of a Woman”, respectiv „Padrenostro”.

Premiul pentru cel mai bun scenariu a fost câştigat de indianul Chaitanya Tamhane pentru filmul „The Disciple”, în timp ce veteranul cineast rus Andrei Konchalovsky a câştigat Premiul Special al Juriului cu pelicula „Dear Comrades!”.

Premiul Marcello Mastroianni pentru cel mai bun actor debutant sau cea mai bună actriţă debutantă a revenit în acest an tânărului iranian Rouhollah Zamani pentru rolul din filmul „Sun Children”, regizat de Majid Majidi.

Actriţa Tilda Swinton şi cineasta Ann Hui au fost recompensate cu Leul de Aur pentru întreaga carieră.

Citește și:
Mădălina Ghenea, apariție spectaculoasă la Festivalul de Film de la Veneția 2020

Foto: Profimedia, PR, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people