De ce Regina Elisabeta a II-a nu va participa la ceremonia de deschidere a Parlamentului, pentru prima dată în ultimii 59 de ani

Este pentru prima oară în 59 de ani când Regina Elisabeta a II-a nu va participa la acest eveniment.

De ce Regina Elisabeta a II-a nu va participa la ceremonia de deschidere a Parlamentului, pentru  prima dată în ultimii 59 de ani

Pentru prima oară în 59 de ani, Regina Elisabeta a II-a nu va fi prezentă la ceremonia de deschidere a Parlamentului și nu va ține discursul tradițional din cauza unor probleme de sănătate cu care se confruntă. Anunțul a fost făcut ieri de Palatul Buckingham, care a precizat că suverana se confruntă în continuare cu „probleme episodice de mobilitate”. În comunicatul lansat se mai arată și că decizia a fost luată după consultarea medicilor și că Prințul Charles va fi cel care o va înlocui pe Regina Elisabeta a II-a.

De când a fost numită suverană, Regina Elisabeta a II-a a lipsit doar de două ori de la ceremonia de deschidere a Parlamentului: în 1959 și în 1963, ani în care era însărcinată cu Prințul Andrew, respectiv Prințul Edward.

La sfârșitul lunii februarie, Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit la castelul Windsor cu generalul-maior Eldon Millar şi cu predecesorul acestuia, contraamiralul James Macleod. Deși zâmbitoare, Regina Elisabeta a II-a părea extrem de slăbită, chiar ea recunoscând că se deplasează cu greu.

„Aşa cum puteţi vedea, abia mă pot mişca”, a spus atunci Regina Elisabeta a II-a, care a fost nevoită să folosească un baston.

În plus, în urmă cu puțin timp, actorul și prezentatorul Christopher Biggins a declarat în cadrul cadrul emisiunii GB News că Regina Elisabeta a II-a e nevoită să folosească un scaun cu rotile pentru a se putea deplasa. Biggins a mai spus și că suverana Marii Britanii își anulează toate întâlnirile oficiale fiindcă este „mândră” și „nu vrea să fie văzută” chinuindu-se.

„E foarte trist și sper că va putea participa la festivitățile de ziua ei. Am auzit că motivul pentru care nu participă la evenimente este pentru că ar fi într-un scaun cu rotile. Nu vrea să fie văzută aşa pentru că este foarte mândră”, a spus actorul.

O altă sursă a declarat pentru Daily Mail că Regina nu vrea să fie văzută într-un scaun cu rotile din teama de a nu recrea o imagine cu sora sa, Margaret, care a fost fotografiată în aceeași ipostază, cu doar câteva luni înainte de moartea sa.

Citește și:
Familia regală britanică a împărtășit imagini de colecție cu Archie, care a împlinit trei ani

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people