Prințul Charles, primire călduroasă a Reginei Letizia a Spaniei. Cum s-au salutat cei doi, în ciuda protocolului

Prințul Charles și Regina Letizia a Spaniei s-au salutat precum doi prieteni, la sosirea monarhului în Marea Britanie.

Prințul Charles, primire călduroasă a Reginei Letizia a Spaniei. Cum s-au salutat cei doi, în ciuda protocolului

O expoziție de artă spaniolă, de sute de ani, a adus-o în Marea Britanie pe Regina Letizia a Spaniei. În ciuda protocolului regal, viitorul rege britanic și regina spaniolă s-au salutat precum doi prieteni dragi, fără a mai ține cont de protocol. Regina Letizia a avut parte de o primire călduroasă din partea Prințului Charles, marți, la Castelul Auckland din Anglia.

Prințul Charles i-a sărutat mâna și obrajii Reginei Letizia a Spaniei

Cu toate că Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, a devenit cunoscut pentru că îi salută pe oameni cu „namaste”, un salut tradițional hindus în care palmele sunt apropiate și însoțite de o ușoară plecăciune a corpului, primirea Reginei Letizia a fost o excepție. Monarhul britanic i-a sărutat mâna acesteia și obrajii, înainte de a ajunge la eveniment.

sursa foto: Profimedia
sursa foto: Profimedia

Cei doi monarhi s-au reunit în Marea Britanie pentru a vedea o expoziție de artă spaniolă a lui Francisco de Zurbarán. Expoziția este găzduită în castelul Auckland de peste 250 de ani. Seria Zurbarán a fost în pericol să fie vândută de Comisia Bisericii Angliei, dar finanțatorul filantropic Jonathan Ruffer a achiziționat picturile în 2012. El a cumpărat și castelul, unde lucrările istorice sunt expuse publicului.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Monarhul a participat la slujba de pomenire a Prințului Philip

Nu este prima vizită a reginei în Marea Britanie din ultima perioadă. Regina Letizia s-a numărat printre membrii regali din întreaga Europă care au călătorit la Londra săptămâna trecută pentru a participa la Slujba de Ziua Recunoștinței în onoarea Prințului Philip la Westminster Abbey. Ea s-a alăturat Reginei Elisabeta a II-a și altor câțiva membri ai familiei regale purtând o culoare cu o semnificație deosebită: o nuanță de verde închis, care era culoarea livrei oficiale a Prințului Philip.

Alți membri regali străini care au participat la slujbă au fost regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos împreună cu soția sa, regina Maxima și mama sa, prințesa Beatrix; Prințul Albert de Monaco; Regele Carl Gustaf și Regina Silvia a Suediei; Regina Margrethe a Danemarcei; Regina Anne-Marie a Greciei, Marea Ducesă Maria Tereza de Luxemburg, Prințul Moștenitor Pavlos și Prințesa Moștenitoare Marie-Chantal a Greciei.

Citește și:
Volodimir Zelenski, copleșit la vederea masacrului din orașul Bucha: „Un adevărat genocid'

FOTO: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video