Volodimir Zelenski, copleșit la vederea masacrului din orașul Bucha: „Un adevărat genocid”

Volodimir Zelenski a fost copleșit la vederea masacrului care a avut loc în orașul ucrainean Bucha.

Volodimir Zelenski, copleșit la vederea masacrului din orașul Bucha: „Un adevărat genocid”

Volodimir Zelenski a ajuns în orașul Bucha, unde a avut loc o tragedie greu de descris. Președintele a amuțit în fața zecilor de cadavre împușcate, zăcând pe străzile goale. Președintele ucrainean a părut copleșit, recunoscând că i-a fost „foarte greu să vorbească atunci când a văzut ce s-a întâmplat aici”.

Volodimir Zelenski, copleșit de atrocitățile din Bucha

Pe străzile din Bucha, la nord-vest de Kiev, trupurile civililor au fost găsite fără suflare, multe dintre ele având urme de împușcături sau tortură, după ce forțele ruse s-au retras din zonă. Ucraina și liderii occidentali au acuzat Rusia că a comis masacrul civililor și că aruncă cadavrele în gropi comune, o groapă din Bucha conținând cel puțin 57 de persoane.

Zelenski a declarat că a devenit tot mai greu pentru Ucraina să negocieze cu Rusia, în urma atrocităților din apropierea Kievului. Acesta a condamnat acțiunile rușilor, alături de ceilalți lideri europeni, fiind martorul unui masacru greu de descris.

„Acestea sunt crime de război și vor fi recunoscute de lume ca genocid. Este foarte greu să vorbești când vezi ce au făcut aici. Cunoaștem mii de oameni uciși și torturați, cu membre tăiate, femei violate și copii uciși. Puteți vedea în jur ce i s-a făcut acestui oraș modern. Aceasta este o caracteristică a soldaților ruși, tratează oamenii mai rău decât animalele. Acesta este un adevărat genocid, ceea ce ați văzut aici astăzi.”, a transmis Volodimir Zelenski.

Ucraina condamnă crimele soldaților ruși

Procurorul general al Ucrainei a declarat că trupurile a 410 de civili, mulți cu mâinile legate și răni de la gloanțe, au fost recuperate din orașele din jurul Kievului, după retragerea trupelor ruse de săptămâna trecută. Dmytro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a declarat că trupele ruse au instigat la un „masacru deliberat” la Bucha și au catalogat crimele „mai rele decât ISIS”. Martorii au dat relatări îngrozitoare despre torturi și violuri comise de soldații ruși.

Imaginile difuzate de armata ucraineană au arătat ceea ce părea a fi o „camera de tortură” într-o clădire folosită drept cazarmă de trupele ruse din Bucha. Trupurile civililor erau aliniate pe un perete de la subsol, îngenuncheate, fiind ucise. Cel puțin unul fusese împușcat în genunchi înainte de a fi ucis, a spus armata.

Citește și:
Premiile Grammy 2022 – Cele mai HOT cupluri de vedete

FOTO: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle