Dana Rogoz, mărturisiri sincere despre ședințele de terapie la care a apelat

„Terapia a fost cel mai bun cadou pe care am putut să mi-l fac”, a mărturisit Dana Rogoz pe blogul său.

Dana Rogoz, mărturisiri sincere despre ședințele de terapie la care a apelat

În ultima perioadă, tot mai multe vedete au tras un semnal de alarmă asupra sănătății mintale. Fie că au vorbit despre problemele emoționale cu care s-au confruntat în trecut, ori că au dezvăluit că au apelat la ajutorul unui terapeut pentru a trece cu bine peste anumite etape din viața lor, toate au subliniat faptul că sănătatea mintală este la fel de importantă ca și cea fizică. Printre acestea se numără și Dana Rogoz, care a declarat recent pe blogul că „terapia a fost cel mai bun cadou pe care am putut să mi-l fac„.

Actrița a mărturisit că după moartea tatălui său s-a confruntat cu o perioadă dificilă, în care avea coșmaruri în mod constant, așa că a decis să apeleze la ajutorul unui psihoterapeut. 

„Aveam coșmaruri în fiecare noapte. Mă rog, mereu am fost colegă cu coșmaruri mișto, încă de prin liceu, dar în perioada aceea, după ce tata murise de câteva luni, cu Vlad bebeluș, le-am luat ca pe un semnal de alarmă. Am zis hai să văd totuși ce e cu nopțile astea agitate, ce e cu mine, cu doliul pentru tata, cu nouă postura de mamă. Aveam atâtea întrebări, de fapt, că nici nu știam la prima ședință de terapie din viața mea ce să îi spun mai întâi psihoterapeutului. Cu ce să încep. Abia după multe ședințe am realizat că, în sfârșit, îmi dau ocazia să trec printr-un proces de autocunoaștere, de multe ori al naibii de dureros, dar extrem de necesar. Și cu cât au trecut anii, mai ales în raport cu Vlad, iar acum cu Lia, am înțeles că terapia a fost cel mai bun cadou pe care am putut să mi-l fac„, a scris Dana Rogoz pe blogul ei.

Actrița a mai dezvăluit și că terapia a ajutat-o să facă față cu brio rolului de mamă, și că apelează în continuare la sfaturile psihoterapeutului său pentru a reuși să gestioneze mai bine relația cu cei doi copii ai săi.

„Pentru gestionarea relațiilor pe care le am cu copiii mei, continui și acum să cer sfaturi terapeutului. Simt că îmi fac un cadou de fiecare dată când apuc să îmi programez o ședință, pentru că, în sfârșit, pot să descarc ce am mai adunat. Ultima am făcut-o online, fiind în pandemie, acum vreun an cred. Inițial credeam că nu va funcționa dialogul online, dar abia după ce ședința s-a încheiat am realizat că nu am avut nicio problemă cu asta, adică nu am simțit nicio barieră în comunicare. Sigur, aveam deja o relație mai lungă cu terapeutul meu, dar pe de altă parte, cred că ne-am obișnuit cu toții să comunicăm destul de mult la distanță, intrând mai ușor în profunzimi, chiar și când nu suntem față în față cu omul căruia ne destăinuim.”, a mai povestit Dana Rogoz.

În încheiere, Dana a subliniat din nou importanța sănătății mintale, încurajându-și fanii să apeleze la terapie și să nu mai privească acest subiectul cu scepticism sau rușine.

„Hai să normalizăm acest subiect, hai să spargem prejudecățile”.

Citește și:
Alexandra Stan, mărturisiri despre despărțirea de Emanuel Necatu: „Nu ne potriveam'
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people