Pentru unele te îngrijorezi mai mult, pentru altele mai puțin. Intensități diferite pe care le au semnalele de alarmă în cuplu

Unele semnale de alarmă în cuplu sunt mai periculoase decât altele. Unele previn sfârșitul, pe altele se poate interveni ca relația să devină mai bună. Unde vă situați?

Pentru unele te îngrijorezi mai mult, pentru altele mai puțin. Intensități diferite pe care le au semnalele de alarmă în cuplu

De-a lungul timpului ai fost atentă la diferitele semnale de alarmă. Ca nu cumva să suferi, să descoperi din vreme că este bărbatul nepotrivit pentru tine, că îți greșește într-un anumit fel. Dar nu toate semnalele de alarmă sunt începutul dezastrului. De unele te poți folosi pentru a interveni asupra punctelor slabe ale relației, iar altele sunt acele aspecte grozave pe care nici măcar nu le bagi în seamă, deoarece ai fost prea preocupată să observi tot ce poate fi mai rău. Și așa cum steagul alb înseamnă armistițiu, red flag (steagul roșu) este un termen clasic integrat în discuțiile cu prietenele tale, dar care anunță pericolul în cuplu. Ei bine… te anunțăm că paletarul de culori e mai bogat. Căci în literatura de specialitate se vorbește și de green, yellow sau orange flag.

Undă verde

Verde este și culoarea pe care o cunoaștem de la semafor. Putem traversa sau înainta cu mașina pe drumul pe care ni l-am propus. Similar este și în relații. Când noul sau vechiul partener are un comportament care ne place, corespunde nevoilor noastre emoționale și ca atare decidem să continuăm cu el pe traiectoria relațională.

Roșu

Înseamnă stop deci și finalizarea relației sau interacțiunii. Acele elemente care crează disconfort, nu se negociază, nu le-ai accepta niciodată. Le vezi de la început și iei o decizie mai rapidă și asumată, ori rămâi în relație până când nu mai este tolerabil și pui tu punct, ori celălalt se îndepărtează de tine.

Atenție, galben!

Păstrând comparația cu semaforul, galben e acea atenționare că ceva nu este ok. Dar e punctul în care poți face ceva. Poți reajusta limitele, negocia, cere conform nevoilor tale. Amenințarea nu este pregnantă și nu înseamnă că relația se va distruge. Poți observa anumite incompatibilități gestionabile până la un anumit nivel, în funcție de cât de mare e miza pentru voi.

Portocaliul îngrijorător

Adică o situație, un comportament se apropie vertiginos de zona roșie, de a deveni inacceptabil, dar încă nu este un bolovan care să creeze un tsunami devastator. E mai degrabă vorba despre putere, dominație, inflexibilitate, o abordare extrem de categorică și rigidă. Când comunicarea și negocierea sunt pe un raft, pline de praf. La polul opus, un steag portocaliu e arborat când pur și simplu uiți de tine fiind prea concentrată să îi fie celuilalt bine. Nu îți spui părerea de teamă să nu creezi un conflict, mergi pe coji de ouă ca relația să nu fie afectată. Ori aștepți la nesfârșit ca relația să se îmbunătățească, să se îndrepte, fără să privești cu ochi limpezi cum e de fapt realitatea.

Citește și:
Limite personale pe care să le respecți chiar și atunci când ești în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle