Ce îți demonstrează că ai pus limite slabe în relația cu partenerul de cuplu

Nu ai pus deloc limite în cuplu, ori sunt foarte slabe încât nu se ține cont de ele. Tu suferi având zâmbetul pe buze și faci eforturi să păstrezi aparențele.

Ce îți demonstrează că ai pus limite slabe în relația cu partenerul de cuplu

Sentimentul profund de disconfort este un indicator principal că e necesar să mai lucrezi la limite în ceea ce îl privește pe partenerul tău de cuplu. Când pui limite nu înseamnă că îl îndepărtezi pe celălalt, ci că setezi cadrul pentru a-l păstra în viața ta, într-un context care să fie agreabil și pentru tine. Nu îți dai seama ce tip de omportament este defaborabil pentru tine și pentru relație? Iată câteva exemple.

Oferi foarte mult din timpul tău

Poate suna ciudat, mai ales dacă timpul petrecut împreună este unul dintre limbajele iubirii tale sau al partenerului. Este normal să petreci timp împreună, așa cum este normal să ai și tu timpul tău personal. În care să faci lucrurile care îți fac ție plăcere sau de care ai nevoie, iar partenerul nu este inclus. Așa că sacrifici o întâlnire la cafea cu prietenele, o sesiune de shopping etc. Uneori îți sacrifici și timpul de odihnă ca celălalt să fie mulțumit.

Urăști să îl dezamăgești

E sănătos să fii atentă la nevoile lui, să îl tratezi cu respect, să îți analizezi comportamentul astfel încât acesta să nu fie dăunător pentru cuplu. Și în același timp nu îl poți ține într-un glob de cristal, nu poți merge pe coji de ouă astfel încât să nu îl deranjeze nimic niciodată.

Spui da când nu simți asta

Nu este vorba despre un compromis sănătos, ci de un perpetuu da în care agreezi orice pentru a menține pacea, a nu supăra, a nu deranja. Spui da temându-te că dacă spui nu el va fi furios, te va critica, certa, va pleca, va căuta în timpul relației pe altcineva cu care să te înlocuiască.

Ești în burn out

Îți vine să dormi o săptămână fără întrerupere. Și nu neapărat ca formă de detașare, ci pentru că te simți foarte, foarte obosită. Nu mai ai energie, ai pleca undeva ca să îți încarci bateriile. Ironic, simți că nu ai face asta cu el, ci singură sau cu niște prietene. Deoarece el te solicită constant, fără să aibă înțelegere față de starea ta de epuizare.

Te simți vinovată când ai făcut ceva pentru tine

Poate că ți-ai cumpărat un lucru mai scump, ai ieșit cu niște prieteni pe care nu i-ai mai văzut demult, orice. Perspectiva partenerului tău este de a fi pus pe piedestal și în viața ta el să fie prioritar în fața oricărui lucru? Ori mai degrabă este viziunea ta personală care te împiedică să vezi și alte zone ale propriei existențe?

Citește și:
Să analizezi în exces îți distruge liniștea și relația de cuplu. De ce să oprești ruminațiile mentale

Foto: Pr

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle