Noul Superman stârnește controverse: este bisexual și se va îndrăgosti de un bărbat

Noul Superman va fi bisexual, anunță DC Comics.

Noul Superman stârnește controverse: este bisexual și se va îndrăgosti de un bărbat

DC Comics se pregătesc de lansarea unor noi benzi desenate care îl au ca protagonist pe unul dintre cei mai populari supereroi ai tuturor timpurilor și au pregătit, se pare, o surpriză de amploare: echipa din spatele Superman a confirmat că acesta este bisexual.

Vestea nu se referă la faimosul Clark Kent, ci la fiul său de 17 ani, Jon, care a preluat pelerina și misiunile salvatoare ale tatălui său.

„Va fi interesant să-l vedem nu doar încercând să se găsească ca persoană, ci și ca supererou global în atmosfera complexă a vieții moderne”, a declarat artistul John Timms pentru IGN.

Viața modernă, cea în care Jon are o relație cu tânărul reporter „hacktivist” Jay Nakamura poate fi descoperită în Superman: Fiul lui Kal-El, o bandă desenată care va atinge deopotrivă probleme sociale și amenințări intergalactice.

„Dilema pentru Jon (și pentru echipa noastră creativă) este: pentru ce ar trebui să lupte un nou Superman astăzi?”, a declarat Tom Taylor, scriitorul noilor aventuri ale supereroului. „Poate un tânăr de 17 ani să lupte cu roboții uriași ignorând criza climatică? Sigur că nu. Poate cineva cu super-vedere și super-auz să ignore nedreptățile de dincolo de granițe? Poate ignora situația solicitanților de azil?”

Despre tânărul său personaj, Taylor spune că a moștenit dorința de a face mai bună viața de zi cu zi pe Pământ de la mama sa, Lois Lane. Ce primește de la tatăl său, dincolo de superputeri? „Jon este fiul celui mai înverșunat și mai eficient jurnalist de pe planetă. Odată cu asta, vine un puternic sentiment de bine și rău, o antipatie instinctivă față de corupție și o dorință puternică ca adevărul să triumfe în fața dezinformării.”

Legat de orientarea sexuală a lui Jon, Taylor consideră că este și o victorie personală acest coming out al lui Superman, după ani la rând în care a propus povești cu eroi LGBTQ.

„Știam că înlocuirea lui Clark cu un alt salvator alb heterosexual poate fi pe bune o oportunitate ratată. Am spus întotdeauna că toată lumea are nevoie de eroi și toată lumea merită să se recunoască în eroii săi.”

Citește și:

Sophie Turner, bisexuală?

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle