Mituri despre căsătorie la care trebuie să renunți dacă vrei să fii fericită

Există anumite perspective despre căsătorie care îți blochează viziunea sănătoasă în ceea ce privește cuplul. La ce e necesar să renunți.

Mituri despre căsătorie la care trebuie să renunți dacă vrei să fii fericită

Cu un număr mare al divorțurilor și despărțirilor ne uităm la căsătorie ca la ceva fantastic. Pentru unele persoane este o bifă, ceva ce trebuie să faci în viață. Pentru altele e o încununare a iubirii ori semn de succes și statut social. Alți oameni fug de căsătorie sau o înlocuiesc cu o uniune consensuală. O altă categorie face asta la presiunea părinților, pentru a-i mulțumi. Cei deja trecuți printr-un divorț susțin sus și tare că nu le mai trebuie altă hârtie. Ce contează cu adevărat? Relația. Iar dacă tu crezi în căsătorie și decizi să o faci e necesar să elimini din mintea ta aceste mituri.

Oferă siguranță

O bucată de hârtie frumos imprimată nu va oferi niciodată siguranță și nu va repara relația. Așa cum nici un copil nu salvează relațiile cu probleme. Căsătoria nu e o rezolvare peste noapte a nesiguranței, neîncrederii, infidelității sau lipsei de compatibilitate, valorilor și principiilor diferite. Iar căsătoria nu e o garanție.

Nu mai e necesar efortul

Ai hârtia în mână, el a devenit soțul tău. Ca atare nu mai e cazul să depui efort, să te străduiești să construiești relația ori să o repari când lucrurile scârțâie căci sunteți căsătoriți. Tocmai de aceea după o vreme poate surveni și divorțul.

Ții scorul

Acum că sunteți căsătoriți ești cu pixul pe foaie ca totul să fie absolut echitabil. Preiei controlul și e un război pe cine ține frâiele sau e cocoșul în casă, uitând de colaborare și lăsând loc luptei pentru putere.

El trebuie să știe…

… ce simți, ce gândești, ce vrei, doar sunteți căsătoriți. E ca și cum actul acela îi conferă puteri supranaturale de a citi gândurile, iar comunicarea este doar un cuvânt din dicționar.

Doar obiective comune

Tendința de fuziune nu e o noutate, ea a apărut cu siguranță și înainte de căsătorie, dar acum se manifestă și mai pregnant. Totul trebuie făcut împreună, obiectivele trebuie să fie numai comune. Ca și cum individualitatea fiecăruia se diluează și nu poate avea scopuri și visuri personale fie că țin de profesie sau un hobby.

Totul ca la carte

A fost căsătoria, apoi obligatoriu vin copiii. Orice ambiție se lasă pe planul x și lucrurile trebuie făcute după orânduiala clasică. Dar fiecare cuplu are propria sa rețetă de satisfacție, iar copiii aduc enorm de multă bucurie, dar și stres, oboseală, disensiuni legate de stilul de parenting și chiar gelozie când unul dintre părinți se simte exclus.

Citește și:
Bărbatul pe care îl placi e introvert? Ce trebuie să știi ca să relaționezi mai bine cu el

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle