Bărbatul pe care îl placi e introvert? Ce trebuie să știi ca să relaționezi mai bine cu el

Ține cont de aceste detalii dacă cel pe care îl placi este introvert. Te ajută să nu te sabotezi singură și să aveți o șansă în relația de cuplu.

Bărbatul pe care îl placi e introvert? Ce trebuie să știi ca să relaționezi mai bine cu el

Sunteți la începutul poveștii voastre sau încă nu aveți o relație, sunteți în etapa de teasing. Ești convinsă despre el că este introvert, iar asta îți ridică niște semne de întrebare serioase ori ai tendința de a te purta cu el cu mănuși sau de a pune presiune. Nu este un extraterestru, ori pentru tine cea extrovertă pare din cu totul altă galaxie. Da, funcționează bine împreună persoanele similare, dar și cuplurile cu diferențe se pot îmbogăți reciproc tocmai prin aceste trăsături opuse.

Nu îi cere să se schimbe

E ca și cum cineva ți-ar spune ție să fii mai puțin sociabilă și comunicativă, să te înfrânezi în orice faci. Ăsta este el și ia-l ca atare. Să îi forțezi schimbarea e o luptă cu morile de vânt și îi transmiți că nu îl accepți așa cum este, că ceva nu este în regulă cu el. Tu cum te-ai simți să primești mesajul acesta din partea lui?

Nu e sălbatic

Are și el prietenii lui și interacționează cu oamenii mai mult atunci când îi cunoaște și se simte mai confortabil în jurul lor. Da, nu este un fluture social așa cum ești tu, și probabil că vor fi situații când va prefera solitudinea, dar asta nu exclude activități împreună.

E atent la detalii

Faptul că e mai tăcut nu îl face absent, ci dimpotrivă. Este un bun ascultător care îți oferă spațiu să te manifești și exersează des empatia. Se poate întâmpla să fie ușor copleșit de exuberanța ta, însă asta nu înseamnă lipsă de interes, ci o undă de energie mai scurtă decât a ta.

Creșterea personală…

… diferă de la individ la individ. Iar a lui presupune interes pentru lectură, documentare ceea ce îl va face un partener de discuții fascinant și un tip profund în gândire, neinteresat de superficial. În același timp își poate cunoaște bine limitele, capacitatea de negociere, iar acesta va fi un mare avantaj în evoluția și construirea relației voastre.

Nu e timid

Pe un introvert nu va trebui să îl inviți tu la cafea și să îl curtezi asiduu. Sigur că poți avea inițiativă dacă simți să faci asta, dar nu te gândi că va trebui să faci curte, șanț și casă doar ca să te privească sau să te salute.

Te învață relaxarea

Prietenii tăi spun că parcă ai funcționa pe baterii sau conectată la priză? Și tu simți uneori că ești aproape de epuizare și ai un stil foarte alert care câteodată lucrează împotriva ta? Introvertul îți va preda relaxarea, ancorarea în momentul prezent și cum să te bucuri fără să faci milioane de planuri în avans.

Timpul personal

Dacă tinzi către fuziune nu îți va fi ușor să gestionezi nevoia lui de timp pentru sine. Doar că așa se încarcă și se autoreglează el, fără să însemne că te respinge, nu mai vrea să fie cu tine sau nu te place suficient.

Citește și:
Partenerul tău de cuplu este foarte critic? Cum să îi răspunzi într-o manieră sănătoasă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle