Semne clare că aveți o incompatibilitate mare în cuplu, indiferent cât încerci să faci lucrurile să funcționeze

Tu te străduiești foarte mult, dar realitatea nu o poți schimba: aveți o mare incompatibilitate în cuplu. Ce indicatori să iei în seamă.

Semne clare că aveți o incompatibilitate mare în cuplu, indiferent cât încerci să faci lucrurile să funcționeze

Ți se pare că totul este foarte greu în relația voastră. Ești conștientă că în cuplu este necesar să depui efort, dar aici e vorba uneori chiar de simpla interacțiune. Sigur, puteți funcționa împreună și dacă sunteți foarte asemănători, și dacă sunteți foarte diferiți. Însă la o incompatibilitate extremă șansele de evoluție ale relației sunt destul de mici, și tristețea sau frustrarea sunt emoții experimentate prea des.

Nu aveți interese comune

Este greu să găsești pe cineva cu care să te potrivești 100%, să aveți absolut aceleași interese. Însă e necesar să aveți totuși ceva în comun, care să vă lege. În acest caz deși stai și te gândești intens pur și simplu nu găsești nimic.

Aveți obiective diferite

Fiecare are propriile sale obiective, dar și unele de cuplu. În cazul vostru obiectivele personale intră în coliziune directă cu noțiunea de relație, și mai degrabă o sabotează decât să o susțină. Iar în ceea ce privește obiectivele comune, nu reușiți să le dați nicio formă.

Veniți din medii diferite

Dar atât de diferite încât o cale de mijloc este aproape imposibil de găsit. Fie că este vorba despre religie, diferențe etnice, culturale, acestea și-au lăsat amprenta asupra multor perspective de viață ce nu se întâlnesc în niciun punct.

Vă certați des

Însă nu neapărat aceasta este problema, căci sunt cupluri volatile care se ceartă intens și zece minute mai târziu parcă nici nu s-a întâmplat nimic și sunt foarte bine emoțional. Sunt certuri urâte în care vă răniți reciproc, folosiți unul împotriva celuilalt vulnerabilități dezvăluite anterior, vă jigniți și vă tratați în cel mai josnic mod.

Nu vă simțiți bine împreună

Sau nu bine cu adevărat. Este acolo permanent o formă de tensiune, un disconfort, senzația că mergi pe coji de ouă. Chiar și în cele mai drăguțe momente, tot rulează asta în fundal. Pentru că niște nevoi emoționale foarte importante nu sunt împlinite: nevoia de siguranță și nevoia de afecțiune. Conexiunea emoțională dintre voi este precară sau inexistentă, iar alături de el nu te simți în siguranță emoțional și nici iubită.

Valori diferite

Fiecare om are un set de valori și de principii după care se ghidează în viață. Ale voastre parcă sunt din universuri diferite. Iar de aici multiple teme de discuție și nemulțumiri. Chiar dacă nu verbalizezi și speri că lucrurile se vor schimba, suferi teribil și ești rănită de fiecare dată.

Citește și:
Motive care duc la despărțire, deși vă iubiți cu adevărat

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle