Se vor deschide restaurantele pe 1 iulie? Ce spune premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a vorbit recent despre măsurile de relaxare de după 1 iulie și dacă ne putem aștepta la o redeschidere a restaurantelor.

Se vor deschide restaurantele pe 1 iulie? Ce spune premierul Ludovic Orban

Autoritățile ne-au obișnuit în ultima vreme cu relaxarea treptată a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, măsurile de relaxare au fost prudente, pentru că numărul de infectări este în continuare ridicat și, în plus, există cazuri de coronavirus în toate județele României.

Ludovic Orban a fost întrebat recent la ce măsuri de relaxare ar putea să se aștepte românii după 1 iulie și dacă acestea vor presupune și redeschiderea restaurantelor, dar premierul a fost rezervat în declarații. „Încă avem un număr mare de infectări. Îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce înseamnă că virusul este prezent aproape peste tot”, a precizat Ludovic Orban. Premierul a mai spus și că evaluarea se face la 9-10 zile de la ultima relaxare.

Robert Chioveanu, președintele ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) a făcut și el o serie de precizări pe acest subiect. „Din punctul nostru de vedere, cel al siguranţei alimentelor, ne interesează foarte mult dacă măsurile impuse, recomandările publicate pe site-ul Autorităţii şi ghidurile elaborate împreună cu cei din Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) sunt respectate. Noi am lucrat la un ordin comun, care este deja publicat în Monitorul Oficial, în care am pus toate condiţiile ce trebuie respectate înainte de deschiderea activităţii şi cerinţele care trebuie respectate după reluarea activităţii”, a declarat Chioveanu. „Când se vor deschide restaurantele? Că va fi data de 1 iulie, de 2 sau de 5 sau de 7 iulie, asta depinde de Grupul de suport tehnic constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii dacă va permite redeschiderea restaurantelor în interior.”

În ultimele 10 zile, România s-a confruntat cu aproximativ 300 de cazuri noi pe zi, având peste 24.000 de persoane infectate și peste 1.500 de decese.

Citește și:
Doctorul Fauci, care gestionează epidemia în SUA: „Vedem din ce în ce mai multe complicații în rândul tinerilor'

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet