Polițiști în civil i-ar putea amenda pe cei care nu respectă regulile impuse de autorități

Polițiști în civil vor veghea la respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus, anunță Hotnews, citând surse guvernamentale. Ce vor urmări aceștia?

Polițiști în civil i-ar putea amenda pe cei care nu respectă regulile impuse de autorități

Polițiști în civil vor realiza controale sub acoperire, pentru a-i descoperi pe cei care nu respectă regulile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, anunță Hotnews, citând surse guvernamentale. Momentan, autoritățile nu au comentat pe acest subiect.

Astfel, se pare că polițiști în civil vor merge în controale și îi vor amenda pe cei care nu respectă regulile, o măsură controversată, dar motivată, conform sursei citate de Hotnews, de observația că anumite grupuri de oameni se conformează regulilor impuse de autorități doar în prezența forțelor de ordine.

Aceeași publicație anunță că circa 20% dintre polițiști vor fi mobilizați anume pentru a lua parte la aceste operațiuni. Vestea despre această măsură a venit după ce Comitetul pentru Situații de Urgență a anunțat noi măsuri și restricții pentru unele dintre orașe.

Pe lângă măsura mobilizării de polițiști în civil pentru a veghea la respectarea regulilor impuse de creșterea accelerată a numărului de noi infectări cu coronavirus, s-ar fi luat și decizia înființării unui telverde, o linie telefonică unde cetățenii ar putea să facă sesizări în legătură cu cei care încalcă regulile sanitare.

Reclamanții pot trimite, alături de sesizările respective, și materiale foto și video care ar face dovada nerespectării regulilor, și care ar fi necesare pentru aplicarea de amenzi sau alte măsuri de sancționare. Numărul telverde este 0800.800.165.

Rămâne de văzut dacă cele două măsuri, cea a controalelor efectuate de polițiști în civil, respectiv cea a înființării numărului telverde pentru sesizări, vor fi confirmate de autorități și puse în practică.

Până la redactarea acestei știri, în România au fost confirmate 139.612 cazuri de infectare cu noul coronavirus. 2.121 de cazuri au fost înregistrate ieri, rezultate în urma efectuării unui număr de 23.476 teste. Ziua de 6 octombrie a marcat două premiere negative în România – cel mai mare număr de decese de la debutul epidemiei, 73 de oameni au murit, dar și un record în ceea ce privește numărul persoanelor internate în secțiile de terapie intensivă în spitalele de la noi, în urma complicațiilor generate de noul coronavirus: 608.

Citește și:
Noi restricții în București, în vigoare de azi. Ce au decis autoritățile?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet