Orban anunță reintroducerea restricțiilor pentru cei care vin din străinătate

Reintroducerea restricțiilor pentru românii care vin din străinătate va fi decisă luni în Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Orban anunță reintroducerea restricțiilor pentru cei care vin din străinătate

Reintroducerea restricțiilor pentru persoanele care vin în România din străinătate va fi decisă luni, 5 octombrie, în Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a anunțat prim ministrul Ludovic Orban, citat de Hotnews.

Acesta a specificat că este vorba despre reintroducerea restricțiilor pentru cei care vin în România din țări cu numere ale infectărilor mai ridicate decât cele ale țării noastre, pe fondul celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus, care conduce deja la o înmulțire dramatică a cazurilor de infectare în aproape întreaga lume.

Conform premierului Orban, va exista regula celor trei zile, pentru cei care petrec puțin timp în țară și prezintă la graniță un test Covid-19 negativ, realizat cu cel mult 48 de ore înainte. Dar Comitetul poate decide și reintroducerea restricțiilor pentru cei care rămân în România mai mult timp, și care ar putea intra obligatoriu în carantină, dar și posibilitatea ieșirii din carantină după un test negativ efectuat în a cincea zi de izolare.

„Dacă vor să stea mai mult de trei zile în țară, vor intra în carantină pentru 14 zile. În cazul în care nu doresc să stea în carantină pe toată această perioadă, în a cincea zi se va efectua un test, iar dacă rezultatului e negativ, vor putea ieși din carantină”, a declarat Orban. Prim ministrul a mai declarat și că faptul că lista țărilor pentru care se impune carantină nu a fost actualizată recent, deoarece Guvernul a așteptat o decizie la nivel european, care să stabilească măsurile privind circulația cetățenilor în întreaga Uniune Europeană.

Reintroducerea restricțiilor pentru cei care vin din țări cu numere mari ale infectărilor cu coronavirus fusese menționată anterior și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, iar Ludovic Orban a clarificat intențiile Guvernului de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, pe 30 septembrie, după o conferință cu prefecții și cu reprezentanții tuturor instituțiilor care gestionează epidemia de coronavirus în România.

Citește și:
Anosmia (pierderea mirosului) e, de fapt, o veste bună pentru cei care suferă de Covid-19, arată studiile

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet