O pacientă infectată cu coronavirus și internată la ATI mărturisește: Am fost rău de tot, nu mă gândeam că mai scap

Pacienții bolnavi de Covid-19 și cadrele medicale din prima linie le reamintesc oamenilor că noul coronavirus este încă prezent și îi sfătuiesc să respecte măsurile de prevenție.

O pacientă infectată cu coronavirus și internată la ATI mărturisește: Am fost rău de tot, nu mă gândeam că mai scap

În ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 777 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus și 21 de decese. Chiar dacă bilanțul este unul extrem de îngrijorător, mulți oameni nu cred în existența virusului, și se arată tot mai convinși de diverse teorii ale conspirației.

În acest context, mai multe persoane care au suferit de boala provocată de Covid-19, dar și cadre medicale din prima linie trag un semnal de alarmă asupra gravității situației și îi sfătuiesc pe români să respecte măsurile de prevenție.

Digi 24 a stat de vorba cu o pacientă infectată cu noul coronavirus, aflată la terapie intensivă. Aceasta povestește că starea de sănătate i-a fost extrem de afectată de boală și îi sfătuiește pe oameni „să se protejeze, să țină masca la gură, fiindcă virusul există. Am fost rău de tot, nu puteam nici să mă țin pe picioare, nici nu mă gândeam că mai scap.  M-am trezit așa, cu amețeală, dureri de cap, vomă, deranjată la stomac… Acum sunt mai bine.

Cadrele medicale declară că se confruntă cu tot mai multe decese și că sunt copleșiți de numărul mare de pacienți. Într-un interviu acordat pentru Digi 24, medicul Cristian Popa a afirmat căaceastă boală există și e nemiloasă, și văd că foarte mulți tineri – domnul are 42 de ani -, foarte puțini au plecat din terapie. Peste 50% dintre cei externați din terapie au fost externați prin deces.

De asemenea, o infirmieră de laInstitutul Marius Nasta, unde sunt peste 40 de pacienţi infectați cu noul coronavirus, șase dintre aceștia aflându-se la terapie intensivă, a mărturisit că face față din ce în mai greu numărul mare de persoane bolnave.

Sunt singura infirmieră la 6 pacienți. Stau cu pamperși pe ele. Da, și eu am pampers, pentru că nu reziști. Reziști până la 12, dar după 12 nu mai reziști, că n-ai cum. Zilele trecute era toată secția cu pacienți intubați”, a declarat aceasta pentru Digi24.

Citește și:
Epidemiologul Emilian Popovici avertizează: La 14 septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet