Epidemiologul Emilian Popovici avertizează: La 14 septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a declarat că dacă rată de reproducere a infecțiilor cu noul coronavirus se va menține la nivelul de 1,1, la 14 septembrie vom avea 1.880 de noi cazuri pe zi.

Epidemiologul Emilian Popovici avertizează: La 14 septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi

În ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 777 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus și 21 de decese. Bilanțul este unul îngrijorător, iar specialiștii trag un semnal de alarmă și ne avertizează că situația se poate înrăutăți considerabil în toamnă.

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a fost invitat aseară la Digi24 și a vorbit despre cum vor putea evolua lucrurile în viitorul apropiat. Acesta a declarat că, dacă rată de reproducere a infecțiilor se va menține la nivelul de 1,1, la 14 septembrie vom avea 1.880 de noi cazuri pe zi, iar la terapie intensivă ar putea ajunge 1.149 de persoane, spre deosebire de 248 câte sunt în prezent.

„În niciun caz nu ar trebui să ne relaxăm, pentru că mergem către o țintă care a fost proiectată de biostatisticianul Valentin Pârvu încă de acum vreo două luni, când, a precizat acesta, la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 14 august este posibil să ne confruntăm cu aproximativ 800 de infecții noi pe zi. Iată că treptat-treptat, în ultima perioadă ne-am apropiat de această predicție. Vorbim de biostatistică. Are o valoare de predictibilitate indiscutabilă. Este foarte probabil ca proiecțiile să fie atinse”, a explicat dr. Emilian Popovici pentru Digi 24.

De asemenea, acesta a vorbit și despre importanța respectării măsurilor de prevenție, acestea fiind esențiale pentru a preveni o escaladare masivă a numărului de noi cazuri.

„Este extrem de important să conștientizăm măsurile acestea de protecție și să le luăm, pentru că altfel, acest virus nu ne va ierta. Este ca și când am sta cu geamurile și cu ușile deschise la casă și ne-am mira că intră hoțul în casă, că ne mai fură și ne-am mai și supăra!”, a concluzionat Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Pe fondul numărului crescut de noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus, Guvernul a adoptat, în şedinţa extraordinară de miercuri seară, Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citește și:
Specialiștii avertizează că valul de coronavirus din iarnă va fi mult mai grav decât primul

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video