Noi restricții în București, în vigoare de azi. Ce au decis autoritățile?

Noi restricții în București se impun chiar de azi, pe fondul creșterii accelerate a numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Noi restricții în București, în vigoare de azi. Ce au decis autoritățile?

Noi restricții în București intră în vigoare de astăzi: restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele își încetează activitatea în interior, iar purtarea măștii de protecție, chiar și în exterior, este obligatorie în jurul școlilor.

Măsurile au fost anunțate de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, care a explicat că se impun noi restricții în București pe fondul creșterii numărului de infectări, dar și că acestea vor rămâne în vigoare atâta timp cât incidența cazurilor nou apărute va rămâne peste 1,5 la mia de locuitori.

Noile măsuri includ și încetarea activităților în cinematografe, teatre și săli de spectacol, iar după anunțarea de noi restricții în București, opinia publică a fost revoltată de decizia autorităților de a nu limita funcționarea sălilor de jocuri.

Secretarul de stat Raed Arafat a clarificat mai târziu, într-un interviu acordat TVR1, că și sălile de jocuri de noroc vor fi închise, conform Hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență, și că doar o eroare de comunicare a cauzat confuzie. „Sălile de jocuri vor și ele închise. Dacă nu au fost incluse, sigur vor fi. În Hotărâre s-au prevăzut în mod cert și sălile de jocuri”, a declarat acesta.

Astfel, după implementarea de noi restricții în București, nu mai este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor. De la această măsură sunt exceptate hotelurile și pensiunile, care vor servi doar clienți în interior.

De asemenea, în jurul școlilor se impune purtarea măștii pentru adulți și copiii cu vârsta de peste 5 ani, în intervalul orar 7:45 – 21:15. Primăria Generale și cele de sector vor delimita zonele respective, indicând 100 de metri față de școli.

Citește și:
DOCUMENT OFICIAL: Lista cu țările din „zona galbenă', pentru care se cere carantină începând cu 7 octombrie

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet