Mesajul lui Klaus Iohannis pentru părinți, înainte de începerea noului an școlar

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru părinți, cu doar câteva zile înainte de debutul noului an școlar, este unul de încurajare, dar care nu prevede soluții pentru eventualele situații complicate.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru părinți, înainte de începerea noului an școlar

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru părinții îngrijorați de măsurile confuze privind debutul noului an școlar este unul ferm și încurajator: să își trimită copiii la școală. Președintele a făcut ieri o serie de declarații, în timpul unei conferințe de presă care a atins în mai multe aspecte și redeschiderea școlilor și felul în care vor funcționa acestea. În acest context, a spus „vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală și să le explicați că pentru un timp școala va fi diferită”.

Mesajul lui Klaus Iohannis despre școli vine în momentul în care acestea se redeschid luni, iar acum ele trebuie să transmită Inspectoratelor felul în care vor funcționa, în acord cu cele trei scenarii de desfășurare a activităților propuse de Ministerul Sănătății, pentru a limita efectele pandemiei de coronavirus. Conform acestor scenarii, școlile vor funcționa fie în regim normal, fie într-un tip de hibrid în care învățarea se va face, alternativ, atât în școală, cât și online, fie doar online, în localitățile roșii – cele care au numere mari de infectare cu noul coronavirus.

Spre exemplu, cele mai multe școli din București vor adopta scenariul hibrid. Această situație pune mari probleme școlilor, cărora le lipsesc, după caz, fonduri sau suficiente spații pentru a asigura distanțanțarea elevilor sau igiena acestora (România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de elevi alocat unui singur cadru didactic), tablete sau internet pentru învățarea online și chiar manuale, unele dintre ele blocate în procesul de achiziție de către stat. În acest context, mesajul lui Klaus Iohannis insistă pe revenirea elevilor la școală și pe respectarea regulilor de prevenire a infectării.

„Obiectivul unei educații de calitate trebuie să rămână prioritar, chiar dacă ne confruntăm cu o criză sanitară. (…) Mă adresez și părinților care în mod firesc sunt preocupați și îngrijorați de modul în care vor evolua lucrurile începând cu 14 septembrie. Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală și să le explicați că pentru un timp școala va fi diferită, dar dacă vom respecta regulile vom depăși cu bine această situație”, a spus președintele.

„Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar în același timp este foarte important să conștientizăm că, prin respectarea regulilor de bază, fiecare contribuie la siguranța întregii comunități”, se mai arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

Citește și:
Scenariile pentru școli, stabilite după ce Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor Covid-19. Cum vor face elevii școală în București?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet