Măsurile de relaxare care intră în vigoare de AZI, în București

Tot ce trebuie să știi despre măsurile de relaxare care intră în vigoare de AZI, în București.

Măsurile de relaxare care intră în vigoare de AZI, în București

După luni bune de restricții, bucureștenii se vor putea bucura începând de azi de unele măsuri de relaxare, luate pe fondul scăderii numărului de infectări cu coronavirus în capitală.

Conform deciziei adoptată vineri de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti se redeschid începând de azi, 25 ianuarie 2021, la 30% din capacitate.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a dispus reluarea activităţii în spaţii închise, la o capacitate de maxim 30% în domeniul HORECA, precum şi în domeniul cultural, de divertisment şi recreativ începând cu data de 25.01.2021, ora 0:00, cu condiţia menţinerii ratei de incidenţă sub 3/1.000 de locuitori.

Operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc li se permite funcţionarea în limita a 30% din capacitatea sălilor, în intervalul orar 6:00 – 21:00. Și magazinele rămân deschise tot până la ora 21:00, în condițiile în care restricțiile de circulație pe timp de noapte se mențin la nivel național între orele 23:00 și 5:00.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Duminică, rata de incidență în București era de 2,37, în scădere pentru a cincea zi consecutiv.

Adoptarea acestor măsuri de relaxare este însă controversată, mai mulți oficiali precizând că este prematur acest gest, mai ales în condițiile în care au fost indentificate noi cazuri de infecție cu tulpina britanică a virusului Sars-Cov-2 în zona limitrofă a Bucureștiului, crescând nivelul de alertă de la ridicat la foarte ridicat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, vineri, că decizia de a introduce unele măsuri de relaxare în București, ca urmare a scăderii ratei de incidență, este conformă cu legea și nu este de natură să îngrijoreze atât timp cât situația din spitale arată că epidemia este sub control, în ciuda apariției noii tulpini a coronavirusului, care este mai contagioasă. Șeful DSU a avertizat că măsurile pot fi oricând revocate și a sfătuit populația să poarte în continuare mască, să respecte distanțarea și să-și reducă deplasările neesențiale.

Citește și:
Vaccinare și rapel: ce reacții au avut medicii din România după cea de-a doua doză?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet