Iohannis, despre noi măsuri de restricție care să combată răspândirea coronavirusului

Noi măsuri de restricție care să combată răspândirea coronavirusului nu sunt prevăzute în perioada următoare, afirmă președintele Klaus Iohannis.

Iohannis, despre noi măsuri de restricție care să combată răspândirea coronavirusului

Nu se impun noi măsuri de restricție după înregistrarea unui număr record de noi cazuri de infectare cu coronavirus, a spus președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă care a avut loc chiar în ziua în care România a înregistrat 1.713 cazuri.

Întrebat de reporteri dacă, în această situație, se impun măsuri de restricție, șeful statului a declarat: „Măsurile de relaxare s-au luat atunci când experții, specialiștii, epidemiologii au spus că se poate lua o măsură sau alta. Cred că România a acționat cu suficient de multă precauție și cred că din ce în ce mai mulți cetățeni înțeleg că această precauție nu trebuie să fie așteptată numai de la autorități, ci de la fiecare în parte.”

În loc să încurajeze noi măsuri de restricție care ar putea limita numărul infectărilor, președintele a precizat: „săptămânal îi rog pe români să poarte masca, să păstreze distanța și să se îngrijească în special de igiena mâinilor. În acest fel, noi putem să ne ducem viața aproape de normal cu minime sacrificii și putem opri răspândirea virusului.”

Președintele Iohannis a vorbit și despre relaxarea unor activități și renunțarea la cele mai multe măsuri de restricție, care ar fi condus la situația infectărilor raportată în aceste zile. „Am înregistrat azi, din păcate, un nou record de infectări și un număr semnificativ de decese la nivel național. Pandemia e încă departe de a se fi încheiat. Eliminarea treptată a multor restricții și reluarea unor activități, concomitent cu apariția sezonului rece și a gripei, creează un context sensibil. Toate acestea generează îngrijorare și necesită atenție sporită din partea tuturor. Sub nici o formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie, de gripă și Covid. Să nu uităm că aceleași măsuri care ne feresc de Covid-19 ne pot feri și de virusul gripal. Ele devin cu atât mai importante în săptămânile care urmează.”

Citește și:
Vizieră sau mască de protecție? Care te protejează mai bine de coronavirus?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet