Când s-ar putea deschide mall-urile. Ce spune Ministrul Economiei, Virgil Popescu

Pentru prima dată de la relaxarea restricțiilor, autoritățile vorbesc despre o posibilă dată la care se pot deschide mall-urile.

Când s-ar putea deschide mall-urile. Ce spune Ministrul Economiei, Virgil Popescu

Pe 1 iunie a început o nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. S-au redeschis atât terasele, cât și plajele și se pare că în curând se vor redeschide și sălile de fitness. De asemenea, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că pandemia de coronavirus este pe o pantă descendentă în România și că ia în considerare chiar o a treia etapă a măsurilor de relaxare.

Acum, Virgil Popescu, Ministrul Economiei, a declarat că dacă lucrurile vor merge bine, este posibil ca și magazinele mari să se redeschidă după data de 15 iunie.

Acesta a declarat următoarele: „Mâine, la ora 15:00, am o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor, cu reprezentanții care închiriază aceste spații comerciale. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm, și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele mari. Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă. Dacă lucrurile merg bine vrem să aducem viața la normalitate mai repede”. Ministrul Economiei a mai spus și că este „convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă.

Și Ministrul Sănătății a declarat zilele trecute că se gândește ca la sfârșitul lunii iulie – începutul lui august să ne putem întoarce la o viață cât mai apropiată de cea de dinainte de pandemie. Dar toate aceste lucruri depind de numărul de cazuri noi de coronavirus și de eventualitatea unui al doilea val de infectări. Caz în care se va discuta din noi despre introducerea unor restricții. „Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Citește și:
Turism fără carantină și testare obligatorie în Grecia! De când putem merge în vacanță

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet