Copiii se întorc la școală fără declarație din partea părinților, spune Monica Anisie

Elevii nu vor avea nevoie de declarație din partea părinților pentru a se întoarce la școală, a declarat Monica Anisie, Ministra Educației.

Copiii se întorc la școală fără declarație din partea părinților, spune Monica Anisie

Copiii se vor întoarce la școală fără declarație din partea părinților, a anunțat Ministerul Educației. Declarația pe propria răspundere semnată de părinți a generat numeroase controverse, dat fiind că aceasta presupunea ca părinții să își asume faptul că cunosc prevederile articolul 292 din Codul Penal cu privire la falsul în declarații atunci când semnează că, într-o perioadă de 14 zile, copilul nu a prezentat simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree etc), că nu a fost diagnosticat cu COVID-19 și, mai ales, că nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.

Ministerul Educației a renunțat, însă, la această declarație din partea părinților, iar ministra Monica Anisie a declarat, pentru StiriEdu.ro, că i-a cerut ministrului Sănătății să o elimine dintre normele pentru reînceperea activității în școli.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație (din partea părinților, n.red.) și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii le publicăm mâine (1 septembrie, n.red.), nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus aceasta.

La data de 1 septembrie Guvernul se așteaptă ca ministrul Sănătății și ministra Educației să definitiveze un ordin comun, indiferent că include sau nu declarație pe propria răspundere, stabilind astfel regulile pentru reînceperea în siguranță a unui nou an școlar. Prim ministrul a subliniat faptul că ordinul este necesar pentru ca școlile să își poată începe pregătirile pentru cursuri, care vor debuta în sistemul de învățământ stat pe data de 14 septembrie.

Printre măsurile propuse până acum de Ministerul Sănătății în acest sens se numără igiena riguroasă a mâinilor, măsuri ferme de curățenie și dezinfecție în unitatea de învățământ, purtarea măștii atât de către elevi, cât și de personalul școlilor, limitarea contactelor între elevi din clase diferite, dar și de-acum celebra declarație din partea părinților.

Citește și:
OFICIAL: măsurile pentru redeschiderea școlilor, publicate de Ministerul Sănătății

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet