Ce spune poziția în care dormi despre tine și personalitatea ta

După o zi extenuantă la serviciu cum îți place să dormi? Indiferent de cum prefer să dormi, pe spate sau pe o parte, felul în care stai îți poate spune multe despre subconștientul tău. Poziția în care preferi să dormi te va ajuta să înțelegi lucruri noi, unice despre personalitatea ta.

Ce spune poziția în care dormi despre tine și personalitatea ta

Ideea de a studia limbajul corpului și ce spune acesta despre noi nu este neapărat un lucru nou. De secole studiul conexiunii dintre minte și corp a dus la descoperirea unor lucruri revelatoare despre cine suntem și cum alegem să ne proiectăm imaginea în exterior. Deci se pare că și poziția în care dormim ne poate spune multe despre noi și ne poate ajuta să înțelegem cine suntem cu adevărat.

Unii cercetatori susțin că există nu doar o legătură directă între poziția în care dormim și personaliatea noastră, ci chiar o suprapunere între cele două. Felul în care dormi poate spune aproape totul despre ține ca persoană.

Poziția fătului

Cea mai cunoscută poziție de dormit este cea a fătului. Poziția fetală este aceea în care dormi pe o parte cu genunchii ușor ridicați către piept. Această poziție sugerează faptul că ești o persoană introvertită sau simți nevoia să te protejezi foarte mult de lumea din jur. De asemenea, persoanele care preferă această poziție sunt timide și sensibile. Aceștia au o stare de anxietate care îi face uneori să se piardă în detalii.

Pe spate

Dacă îți place să dormi pe spate cu mușchii relaxați înseamnă că ești o persoană rezervată și calculată. Se spune că de multe ori cei din jur îți cer foarte multe lucruri deoarece simt că se pot bază pe ține

Pe burtă

Cei care preferă să doarmă pe burtă sunt persoane generoase cărora le place să îi ajute pe cei din jur. Această poziție nu este tocmai favorabilă pentru corpul nostru mai ales pentru gât. De asemenea ne putem trezi cu dureri de spte din această cauză. Într-o notă mai amuzantă a două zi vom avea urme de pernă pe față, iar asta sigur nu ne place niciunuia dintre noi.

Care este poziția ideală de dormit

Cea mai bună poziție pentru dormit este cea pe spate, deoarece toți mușchii sunt relaxați, sau cea pe o parte deoarece favorizează circulația sângelui. Însă dacă suferiți de apnee în somn nu este recomandat să dormiți pe spate, deoarece va fi mai greu să respirați.

Oricum ar fi nu va streasati prea mult din cauza poziției de somn. Nu puneți accentul atât de mult pe felul în care alegeți să dormiți, deoarece nu există o teorie universal valabilă în acest sens, este vorba mi mult despre legături comune între minte și corp.

Citește și:
6 lucruri din dormitorul tau care iti afecteaza somnul

Text: Andreea Pacioras
Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet