Ce sporturi vom putea face după 15 mai? Explicațiile președintelui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, după data de 15 mai, amatorii de sport vor putea practica doar activități fizice individuale și doar în aer liber.

Ce sporturi vom putea face după 15 mai? Explicațiile președintelui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut la Palatul Cotroceni o declarație de presă în care a anunțat restricțiile care intră în vigoare odată cu starea de alertă.

Acesta a vorbit despre măsurile pe care trebuie să le respectăm după 15 mai, dar și despre cum ne vom putea deplasa în afara localității sau ce sporturi vom putea face.

„Din păcate epidemia Covid-19 este încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem de numărul de 1.000 de victime. Avem sute de cazuri noi. Totuși, se apropie data de 15 mai când se termină starea de urgență și vom intra într-o altă formă de organizare, starea de alertă”, a ținut să precizeze președintele țării.

În acest context, și felul în care vom desfășura diverse activități fizice se va schimba. Amatorii de sport vor putea practica doar sporturi individuale și doar în aer liber. Aceștia vor putea ieși și din localitate, însă doar pe baza unei declarații scrise pe proprie răspundere.

„Se poate ieși din localitate pentru sporturi individule, de exemplu, mersul cu bicicleta. Totuși, când ieșim din localitate, este nevoie de declarație. Pentru sportivii amatori este posibil să-și reia activitatea doar acolo unde se face sport individual, inclusiv dacă se folosește o bază sportivă, dar numai în aer liber. Dacă se folosește o bază sportivă, accesul în vestiar, unde se schimbă echipamentul, nu este permis”, a spus Klaus Iohannis.

În ceea ce privește sportivii profesioniști, aceștia se vor putea reîntoarce în cantonamente, însă în anumite condiții. Cu toate acestea, competițiile sportive și campionatele nu vor fi reluate după 15 mai.

„Profesioniștii își pot relua cantonamentele în condiții speciale de igienă și verificări medicale. Însă competițiile sportive, în această primă etapă, nu vor începe”, a spus președintele țării.

De asemenea, Klaus Iohannis a punctat încă o dată importanța respectării măsurilor de igienă și de distanțare socială. „Este obligatorie păstrarea unei distanțe între persoane de 1,5 metri, adică distanța a două brațe. Igiena mâinilor devine obligatorie și e importantă. Trebuie să ne spălăm pe mâini cât se poate de des.”

Citește și:
În ce condiții putem merge la mare după 15 mai? Explicațiile ministrului Nelu Tătaru

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet