Ce se întâmplă în corpul tău când suferi din dragoste. Uneori trebuie să mergi la medic!

E neplăcut să suferi din dragoste! Cine nu a pățit-o? Te izolezi în casă, plângi, te gândești la vremurile frumoase împreună. Însă, pe lângă aceste comportamente, despărțirea îți afectează sănătatea.

Ce se întâmplă în corpul tău când suferi din dragoste. Uneori trebuie să mergi la medic!

Suferi din dragoste la orice vârstă, și la 20, și la 40, și la 50 de ani. Și chiar dacă ai experiență la acest capitol, durerea și disconfortul nu sunt deloc mai mici comparativ cu prima deziluzie în amor. Poate ai auzit de sindromul inimii frânte și îți confirmăm că este cât se poate de real. Adică atunci când ai pierdut pe cineva, ești invadat de o tristețe intensă, dar și poți dezvolta temporar o afecțiune a inimii. Pe lângă anxietate și atacuri de panică, o parte a inimii se mărește, afecțiune cunoscută sub denumirea de cardiomiopatie. Ce se mai întâmplă în corp atunci când suferi din dragoste?

Ciclul menstrual este afectat

Trecem peste stimă de sine redusă, semne de întrebare sau sentimentele de vinovație. Acum, ciclul tău menstrual poate fi dat atât de tare dat peste cap încât să se ajungă la amenoree, respectiv să nu îți mai vină ciclul deloc. Ori vine foarte neregulat sau cu niște dureri extrem de mari.

Suferi din dragoste? Poți să îți pierzi părul

Ce reprezintă despărțirea? Un stres extrem de puternic, îar în condiții de stres corpul reacționează neașteptat. Un efect când suferi din dragoste este inclusiv căderea în exces a părului, fără legătură cu perioada normală când părul cade mai mult.

Când suferi din dragoste te îmbolnăvești mai ușor

Sunt persoane care în plin declin emoțional nu mănâncă mai nimic, ori mănâncă în exces și tot felul de prostii, sub nicio formă mâncare sănătoasă. Corpul este slăbit, sistemul imunitar la fel și ajungi să te îmbolnăvești rapid.

Dormi extrem de prost

La slăbirea sistemului imunitar contribuie și igiena deficitară a somnului. În timpul somnului corpul se resetează, are loc procesul de reparare celulară, ceea ce în cazul insomniilor nu se mai întâmplă. Adormi extrem de greu, te trezești de mai multe ori pe noapte, ai tot felul de coșmaruri. Să menționăm și de interminabilele discuții care au loc în gând, noaptea?

Greutatea corporală fluctuează

Pentru unele femei cea mai bună dietă e să suferi din dragoste. Altele se îngrașă considerabil. Desigur asta are legătură cu tulburarea de apetit pe care am menționat-o anterior. Ești tristă, nu mai ai grijă de tine, probabil că nici sport nu prea mai faci de vreme ce abia ieși din casă.

Când suferi din dragoste îți pierzi concentrarea

Creierul tău parcă este cuprins de ceață? Te concentrezi foarte greu, ai un deficit de atenție, nici memoria nu mai își face treaba. Funcțiile tale congnitive sunt reduse simțitor, iar nivelul de stres este extrem de ridicat.

Suferi din dragoste și te doare tot corpul

Parcă ai o senzație intensă de febră musculară, te doare fiecare mușchi, te dor oasele. Îți vine numai să stai în pat. Te doare ceafa, stomacul, capul, o somatizare cât se poate de relevantă a pierderii.

Citește și:
6 limite sănătoase pe care să le pui în relațiile cu cei din jur

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet