Câți copii de vârstă școlară sunt infectați cu coronavirus și cum s-ar putea menține procentul după redeschiderea școlilor?

Ludovic Orban a anunțat câți copii de vârstă școlară au fost infectați cu noul coronavirus și ce soluții vede pentru începerea anului școlar.

Câți copii de vârstă școlară sunt infectați cu coronavirus și cum s-ar putea menține procentul după redeschiderea școlilor?

6,3% este procentul de copii de vârstă școlară din totalul de infectați cu coronavirus, fără ca aceștia să meargă la școală, a anunțat premierul Ludovic Orban într-un interviu la postul de televiziune Digi24, întrebat despre riscurile pe care le presupune redeschiderea școlilor pe 14 septembrie. Acesta a spus că creșterea acestui procent depinde „de măsura în care oamenii se conformează” regulilor impuse de autorități.

Prim ministrul a declarat că „a existat o răspândire a virusului și pe această această categorie de vârstă”, la copii de vârstă școlară, și că „toți copiii trebuie să poarte masca la școală, toți profesorii și tot personalul nedidactic. Nu există nici un fel de discuție pe tema asta. În timpul orelor, riscul va fi foarte mic. În pauza de recreație trebuie o ușoară atenție, e tendința copilului de a se apropia unul de altul”.

De altfel, premierul a minimizat riscurile pe care le presupune începerea anului școlar, vorbind despre efectele virusului asupra copiilor, dar nu și despre potențialele riscuri la care aceștia și-ar putea expune familiile. „Riscurile sunt foarte mici. Majoritatea tinerilor nu dezvoltă forme grave, foarte mulți dintre ei nici nu au simptome sau nu le simt, mulți se vindecă fără să știe că sunt infectați.”.

Întrebat cu cât va crește procentul de copii de vârstă școlară infectați după redeschiderea școlilor, Ludovic Orban a afirmat că „totul depinde de măsura în care oamenii se conformează. E rău cu mască, dar e mai rău fără mască. Reguli de igienă personală, păstrarea distanței. Dacă aceste lucruri simple sunt respectate, atunci se reduce infectarea”.

Școlile se redeschid în România pe data de 14 septembrie. Ministerul Sănătății a elaborat un document în care propune măsurile de siguranță atât pentru personalul didactic și auxiliar, cât și pentru copii de vârstă școlară, bazat pe mai multe scenarii. Documentul se află încă în dezbatere publică.

Citește și:
Rafila: Copiii ar putea să poarte mască acasă, când sunt în contact cu vârstnici

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet