Carantină totală. Unde pot suna persoanele din București care au nevoie de ajutor

Persoanele din București care au nevoie de ajutor pe perioada carantinei totale au acum la dispoziție un număr de telefon la care pot apela.

Carantină totală. Unde pot suna persoanele din București care au nevoie de ajutor

Primăria București îi asigură pe cei aflați în dificultate în condițiile de carantină – persoane în vârstă, familii monoparentale, bolnavi cronici sau persoane cu dizabilități – că le va acorda sprijin pentru cumpărături, îngrijiri medicale la domiciliu sau mese calde și le pune la dispoziție un număr de telefon la care să sune pentru a cere ajutor: 0800.821.218.

În România au fost confirmate, până acum, 906 de infecții cu coronavirus. 86 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 17 persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Conform Ordonanţei Militare nr.3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 persoanele de peste 65 de ani pot părăsi locuința doar în intervalul orar 11:00-13:00.

De asemenea, articolul 3 al ordonanței militare stipulează că persoanele de peste 65 de ani pot circula în afara locuinței și în afara intervalului orar 11.00–13.00, dacă deplasarea are loc în interes profesional ori pentru a realiza diverse activități agricole.

Însă, toate aceste ieșiri din casă se pot face doar dacă persoana în cauză are asupra ei următoarele documente: legitimație de serviciu sau adeverință de angajator – dacă deplasarea este în scop profesional, declarație pe proprie răspundere – dacă deplasarea este realizată într-unul dintre scopurile prezentate mai sus, și actul de indentitate.

Liber profesioniștii și PFA trebuie să prezinte o declarație pe proprie răspundere, care trebuie să cuprindă numele, data nașterii, motivul deplasării, data și semnătura.

Citește și:
Ce înseamnă autoizolarea și distanțarea socială? Un ghid complet al regulilor pe care trebuie să le respecți

Text: Mădălina Bătrînca
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet