Autoritățile vin cu noi precizări referitoare la statul la plajă: șezlongurile nu pot ocupa mai mult de 70% din suprafața plajelor

În hotărârea de guvern care prelungește starea de alertă, autoritățile dau mai multe detalii despre cum vom putea face plajă de acum încolo.

Autoritățile vin cu noi precizări referitoare la statul la plajă: șezlongurile nu pot ocupa mai mult de 70% din suprafața plajelor

Pe 1 iunie s-au redeschis atât terasele, cât și plajele, un prim pas către întoarcerea la vieții pe care o duceam înainte de pandemia de coronavirus. Autoritățile au anunțat atunci că va fi permis accesul pe plajă atât celor care stau pe șezlonguri, cât și a celor care doresc să facă plajă pe prosop.

În ședința de marți, Guvernul a decis prelungirea stării de alertă, ceea ce a dus la menținerea unor restricții, dar și la apariția unor noi măsuri de relaxare. Hotărârea de Guvern menționează și că administratorii plajelor nu pot acoperi tot nisipul cu şezlonguri: trebuie să lase liberă cel puțin 30% din suprafața plajelor.

Accesul pe plajele neamenajate se face liber, atâta timp cât se respectă regulile de distanțare socială. În orice moment, distanța dintre oameni trebuie să fie de minim doi metri, mai puțin în cazul în care aceștia fac parte din aceeași familie. În ceea ce privește porțiunea de plajă cu șezlonguri, accesul se face cu asigurarea de șezlonguri pentru fiecare persoană și cu asigurarea distanței de cel puțin 2 metri între șezlongurile folosite de persoane din familii diferite.

Pe plajă nu este nevoie să purtăm mască, dar prelungirea stării de alertă implică și obligativitatea purtării măștii în spațiile închise – spații comerciale, locul de muncă, mijloace de transport în comun etc. De asemenea, persoanele care fie au plecat din România şi petrec o perioadă mai scurtă de 14 zile în altă ţară exceptată de la izolare, fie au petrecut cel puţin 14 zile cumulativ în ţări exceptate nu intră în carantină / izolare la intrarea în România. Persoanele care nu vor să stea în carantină cu familia pot cere carantină instituţionalizată. De asemenea, persoanele aflate în izolare sau carantină în acest moment trebuie să rămână acolo până când se încheie termenul de 14 zile.

Citește și:
Ce spune Ministerul Sănătății despre noile măsuri pentru elevii ce vor merge la școală din toamnă

Foto: arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet