10 alimente care ne ajută să învingem oboseala

O regulă nescrisă spune că, dacă suntem obosite, bem o cafea și starea de oboseală trece. Cu toate că nimic nu se compară cu gustul minunat al cafelei și cu energia pe care ne-o oferă, putem combate oboseala și cu ajutorul unor alimente.

10 alimente care ne ajută să învingem oboseala

În loc să bem 5 cafele pe zi și să avem un somn agitat, este mai simplu să mâncăm lucrurile potrivite.

Este important să ne păstrăm energia pe toată durata zilei. Putem face asta doar dacă acordăm o atenție deosebită dietei noastre. Dacă te simți epuizată, încearcă unul dintre aceste alimente și obține energia de care ai nevoie pentru a învinge oboseala în mod natural:

1. Bananele


Aceste fructe, bogate în carbohidrați complecși, zaharuri naturale și aminoacizi, sunt un bun remediu împotriva oboselii. De asemenea, bananele conțin tirozină, un aminoacid care produce noradrenalină. Conform Universității Rice, noradrenalina crește nivelul de energie.

2. Ciocolată neagră

Cine spune că ciocolata nu este bună pentru sănătate, cu siguranță nu cunoaște efectele benefice ale ciocolatei negre. Studiile au demonstrat că aceasta poate îmbunătăți funcțiile cognitive. De asemenea, ciocolata neagră conține cafeină, deci este perfectă în cazul în care ai o zi epuizantă.

3. Somonul

Acest aliment conține o doză bogată de proteine. Ele nu numai că sunt necesare organismului nostru, dar sunt foarte utile în combaterea oboselii. Somonul are aminoacizi grași, care ajută la reducerea inflamațiilor, asociate cu starea de oboseală.

4. Afinele

Aceste fructe sunt minunate pentru orice dietă deoarece ele aprovizionează organismul cu anumiți carbohidrați care amplifică energia și nici nu adaugă mult zahăr. O cercetare a Universității Tufts a demonstrat că afinele ajută la performanța motrică și la funcționarea memoriei.

5. Verdețurile

Napul, sfecla, varza și spanacul sunt doar câteva dintre legumele verzi care sunt un ajutor natural împotriva oboselii. Este important să știm faptul că frunzele lor conțin proteine, fibre și antioxidanți.

6. Avocado

Acest fruct are acizi grași, care pot diminua inflamațiile, asociate cu oboseala. De asemenea, avocado conține grăsimi sănătoase, care oferă energie din plin. Ultimele cercetări au arătat că o dietă bogată în grăsimi monosaturate este mult mai benefică decât una bogată în grăsimi saturate în ceea ce privește creșterea nivelului de energie.

7. Alunele

Acestea conțin o doză echilibrată de proteine și grăsimi care mențin stabil nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru combate oboseala și oferă o senzație de sațietate. Așa că, indiferent de forma în care preferi să mănânci alunele, ele sunt o alegere foarte sănătoasă, pe care nu o vei regreta!

8. Cerealele

Cerealele sunt o alegere înțeleaptă, mai ales la micul dejun. S-a demonstrat științific că oamenii care își încep ziua cu alimente care conțin carbohidrați complecși (precum cerealele) au mult mai multă energie pe parcursul zilei în comparație cu cei care optează pentru un mic dejun bogat în grăsimi.

9. Ouăle

Studiile au arătat că oamenii care mănâncă ouă la micul dejun sunt mult mai energici decât cei care mănâncă doar o chiflă, de exemplu. De asemenea, ouăle sunt o alegere minunată datorită conținutului lor ridicat de vitamina B, care îmbunătățește memoria vizuală și verbală.

10. Curry

Această mâncare indiană conține curcuma, un condiment care ajută la îmbunătățirea funcției mentale și la înlăturarea stării de oboseală.

Citește și:
Sfaturi și trucuri utile pentru a obține mai repede abdomenul mult visat

Alimente care scad tensiunea arterială

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Vezi şi ce este bograciul (bogracs) și cum să-l prepari!

Citeşte şi aperitive rapide fără foc!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet