Matthieu Blazy este noul director de creație al Bottega Veneta

Bottega Veneta a anunțat ieri numirea lui Matthieu Blazy în funcția de Director de Creație al casei.

Matthieu Blazy este noul director de creație al Bottega Veneta

La mai puțin de o săptămână după ce știrea că Daniel Lee părăsește Bottega Veneta a șocat industria modei care s-a apucat imediat să speculeze cine îi va fi succesor, casa de modă italiană a anunțat luni că Matthieu Blazy va prelua funcția, decizie cu efect imediat.

Deși a lucrat mai ales în culise, departe de ochii lumii, Blazy s-a făcut deja remarcat pentru munca sa la brand-uri precum Maison Martin Margiela, Raf Simons și Céline. Designer-ul născut în Paris este absolvent al universițății de arte vizuale La Cambre din Bruxelles, iar ultima sa funcție a fost chiar cea de director de design prêt-à-porter în echipa lui Lee la Bottega Veneta, rol pe care îl deține din 2020.

Matthieu Blazy este o persoană extraordinar de talentată, căreia sunt mândru și încântat să îi încredințez cârma creativă a casei noastre de lux”, a declarat Leo Rongone, CEO Bottega Veneta, într-un comunicat. „Bottega Veneta a fost întotdeauna echivalată cu măiestria meșteșugului și creativitatea distinctivă. Numirea lui Matthieu va spori și mai mult relevanța modernă a casei noastre și va accelera dezvoltarea noastră, păstrând în același timp valorile care stau la baza Bottega Veneta.”

François-Henri Pinault, președinte și CEO Kering, a adăugat: „Bazele foarte solide, elementele specifice și identitatea unică a Bottega Veneta ne permit să avem mari speranțe pentru viitorul acestei case de lux. Sunt încrezător că experiența vastă și background-ul cultural larg a lui Matthieu Blazy îi vor permite să ducă cu succes mai departe moștenirea Bottega Veneta”.

Blazy va debuta cu prima sa colecție pentru Bottega Veneta în februarie 2022.

Citește și:
Tribute sau hainele cele noi ale împăratului

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion