CHANEL Métiers d’art & Le19M

Virginie Viard, responsabilă pentru direcția artistică a Casei Chanel, și-a primit invitații în noul spațiu dedicat workshop-urilor inițiate de artizani, Le19M.

Nume precum Lesage, Montex, Goossens sau Maison Michel, ce duc mai departe tradiția & tehnica, și de care absolut toate casele asociate cu performanța în couture sunt dependente, sunt acum instalate în spațiul imaginat de Rudy Ricciotti, arhitectul responsabil pentru multe edificii și spații de referință.

Inițiativa Chanel de a deschide Le19M (m de la mains, mode et métier) este de apreciat – astfel, artizanii francezi pot duce mai departe tainele unei meserii ce risca să se piardă. Aici vor crea cei mai buni dintre cei mai buni – Maison Michel (millinery), Lemarié (flori și pene), Massaro (cizmărie), Lognon (pliseuri), Goossens (bijuterie).

Spațiul va găzdui și una dintre cele mai mari și valoroase arhive, arhiva Lesage – peste 70.000 de mostre de broderii, devenind astfel cea mai mare arhivă de acest gen din lume.

Virginie Viard a făcut referire și la faptul că multe dintre piesele prezentate în colecția Chanel Métiers d’Art propun elemente inspirate din arhitectură, la fel cum și fațada creată de Riccioti pentru Le19M face trimitere la broderiile și tehnicile folosite în haute-couture.

Plecând de la ideea de total look, colecția Chanel include și tehnici experimentale, precum branding-ul cu broderii tip graffiti – tocmai pentru a sugera conexiunea dintre vechi și nou, care reprezintă, de fapt, ideea de evoluție și cum ar trebui să arate viitorul în această industrie.

Citește și:
Editorial fashion: Travelin’ Soldier

Foto: Chanel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion