Video emoționant cu Prințul Philip publicat de familia regală în ziua ceremoniei de comemorare a Ducelui de Edinburgh

Familia regală a împărtășit un video în memoria Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, care a încetat din viață la vârsta de 99 de ani.

Video emoționant cu Prințul Philip publicat de familia regală în ziua ceremoniei de comemorare a Ducelui de Edinburgh

Familia regală a publicat pe contul oficial de Instagram, în ziua în care are loc ceremonia de comemorare a Ducelui de Edinburgh la Westminster Abbey, un video emoționant în memoria Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a. 

Acest video cuprinde o serie de imagini din timpul momentelor importante din viața Prințului Philip. Printre aceste fotografii se numără cele de la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a în 1953, din cadrul unei vizite pe care Prințul Philip și soția lui au făcut-o în 2010 în Canada, de la aniversarea din 2017 a Reginei Elisabeta a II-a, dar și de la ultimul angajament înainte de a se retrage oficial din viața publică în august 2017.

Alături de acest video, a fost scris un mesaj prin care se menționează faptul că Prințul Philip a fost devotat soției sale, dar și îndatoririlor regale. 

„Astăzi, la Westminster Abbey, oaspeții se vor aduna pentru a sărbători viața Ducelui de Edinburgh. Ceremonia va aduce mulțumiri Alteței Sale Regale pentru devotamentul față de familie, națiune și Commonwealth și va recunoaște importanța moștenirii sale în crearea de oportunități pentru tineri, promovarea gestionării și conservării mediului și sprijinirea Forțelor Armate. Alteța Sa Regală a dus o viață extraordinară – văzând serviciul militar activ ca ofițer naval în cel de-al Doilea Război Mondial, sprijinind-o pe Regină ca soț timp de peste 60 ani și urmărind numeroasele sale interese și convingeri prin patronajul său extrem de variat.”

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit pe 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani.

Prințul Philip, duce de Edinburgh, s-a căsătorit în 1947 cu Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii. Acesta s-a născut pe data de 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia.

El a făcut parte din familiile regale ale Greciei și Danemarcei. Întâlnirea sa cu Regina Elisabeta a avut loc înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, iar căsătoria lor a avut o longevitate uimitoare, de peste 73 de ani. După căsătorie, Prințul Philip a devenit Duce de Edinbugh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich. Regina Elisabeta l-a numit Prinț al Regatului Unit în 1957.

La vârsta de 90 de ani, în 2011, Regina Elisabeta i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei Regale britanice.

Citește și:
Kate Middleton și Prințul William, declarație istorică la finalul turneului regal din Caraibe

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people