Omagiu emoționant pentru Prințul Philip, în ziua în care ar fi împlinit 100 de ani

În ziua în care ar fi împlinit 100 de ani, Prințului Philip i s-a dedicat un trandafir care-i poartă numele și care de astăzi strălucește în grădina Castelului Windsor.

Omagiu emoționant pentru Prințul Philip, în ziua în care ar fi împlinit 100 de ani

Elisabeta a II-a și-a onorat regretatul soț, pe Prințul Philip, plântând în grădina ei iubită o floare fără seamăn.

În zilu în care Ducele de Edinburgh ar fi împlinit un secol de viață, regina a primit un trandafir numit după bărbatul alături de care și-a petrecut întreaga viață.  Ieri, Palatul Buckingham a transmis că trandafirul a fost plantat în grădinile Castelului Windsor, unde Philip și regina și-au petrecut cea mai mare parte a ultimului an.

„Cu toate că a fost un moment intens, a fost o încântare să-i ofer Maiestății Sale Regina… trandafirul Ducele de Edinburgh, cu ocazia a ceea ce ar fi fost a 100-a aniversare a acestuia, ca să amintească de viața sa remarcabilă”, a declarat pentru Reuters Keith Weed, președintele Royal Horticultural Society.

Familia regală britanică are o lungă tradiție în a boteza flori după membrii familiei sale, primul exemplu notabil datând din secolul al 18-lea, când a fost scoasă-n lume floarea Queen Victoria Lobelia.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Trandafirul creat anul acesta de către crescătorii de la Harkness Roses este de un roz strălucitor și este disponibil pentru cumpărare în Marea Britanie. Veniturile din vânzările florii vor fi direcționate către Living Legacy Fund al Ducelui de Edinburgh, un program dedicat educației tinerilor.

Prințul Philip s-a născut în Corfu, pe 10 iunie 1921, fiind unicul băiat dintre cei cinci copii ai Prințului Andrei al Greciei cu Prințesa Alice de Battenberg. Ducele de Edinburgh s-a stins din viață la 99 de ani, cu două luni înainte de a împlini un secol. El și regina Elisabeta a II-a au fost căsătoriți timp de 73 de ani.

Tot săptămâna aceasta, regina își va sărbători ziua de naștere cu parada anuală Trooping the Color. În locul lui Philip, ea va fi însoțită la evenimentul care marchează cea de-a 95-a aniversare a sa de vărul ei, Prințul Edward.

Citește și:

Mesajul emoționant transmis de Regina Elisabeta a II-a cu ocazia împlinirii a 95 de ani

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video