Primul eveniment major al Reginei Elisabeta a II-a de la moartea Prințului Philip

Regina Elisabeta a II-a a participat la primul eveniment major de la moartea Prințului Philip, aceasta deschizând o nouă sesiune parlamentară.

Primul eveniment major al Reginei Elisabeta a II-a de la moartea Prințului Philip

Regina Elisabeta a II-a a deschis ieri o nouă sesiune parlamentară. Acesta a fost primul eveniment major la care Majestatea Sa a participat de la moartea soțului său, Prințul Philip.

Ceremonia a avut loc la Palatul Westmisnter, iar printre invitați s-au aflat și Prințul Charles, dar și soția acestuia, Camilla. Evenimentul s-a ținut cu mai puțin fast decât în anii trecuți, atât din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, cât și din cauza doliului din familia regală. Toată lumea prezentă la ceremonie a purtat o mască de protecție, singura excepție făcând-o Regina Elisabeta a II-a. În plus, aceasta nu a ales să poarte o ținută oficială și nici bijuteriile sau coroana regală.

Un alt detaliu care a atras atenția tuturor a fost lipsa tronului dedicat prințului consort. De la instalarea sa în 1901, acesta a fost folosit aproape fără excepție în cadrul evenimentelor importante. Reprezentanții au declarat că tronul a fost scos pentru a respecta distanțarea socială, și că acesta este motivul pentru care Prințul Charles nu l-a folosit.

Regina Elisabeta a II-a a vorbit despre agenda guvernului, acesta subliniind cele mai importante măsuri pe care Marea Britanie le va adopta în curând.

„Marea Britanie este decisă să ajungă la zero emisii poluante până în 2050. Va fi introdusă legislația necesară pentru a contracara activități ostile ale altor țări. Vor fi luate măsuri pentru a combate inegalitățile rasiale și etnice și pentru interzicerea terapiilor de conversie. Va fi promovată de asemenea legislația necesară pentru a fi siguri că Marea Britanie deține și promovează cele mai înalte standarde privind protecția animalelor. Guvernul meu va porni de la succesul campaniei de vaccinare, pentru a deveni un lider în promovarea științei, de noi terapii pentru afecțiuni precum cancerul. Mă rog ca Dumnezeu Atotputernicul să vă binecuvânteze deciziile”.

Evenimentul a marcat prima apariție majoră a Reginei de la decesul Prințului Philip. Conform tradiției, Ducele de Edinburgh era cel care o însoțea pe Regină la deschiderea sesiunii parlamentare. Din 2017, de când acesta s-a pensionat, acesta misiune a fost preluată de Prințul Charles.

Citește și:
Mesajul emoționant transmis de Regina Elisabeta a II-a cu ocazia împlinirii a 95 de ani

Foto: Profimedia

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video