Regina Elisabeta a II-a, prima declarație despre Prințul Philip de la moartea acestuia

Regina Elisabeta a II-a a vorbit pentru prima oară în mod public despre Prințul Philip de la decesul acestuia din luna aprilie.

Regina Elisabeta a II-a, prima declarație despre Prințul Philip de la moartea acestuia

Regina Elisabeta a II-a a participat sâmbăta aceasta alături de fiul său, Prințul Charles, și de soția lui, Camilla, la ceremonia de deschidere a Parlamentului Scoției. Cu această ocazie, Regina a ținut un discurs emoționant, vorbind nu doar despre locurile minunate ale acestei regiuni, ci și despre Prințul Philip.

„Am mai vorbit despre afecțiunea mea profundă și permanentă pe care o am pentru această țară minunată și despre amintirile fericite pe care eu și Prințul Philip le-am avut aici. Se spune adesea că oamenii sunt cei care sfințesc locul și sunt puține locuri în care aceasta zicală este mai adevărată decât în Scoția – așa cum am văzut în ultima perioadă”, a spus Regina Elisabeta a II-a.

Aceasta a fost prima mențiune pe care Regina Elisabeta a II-a a făcut-o despre Prințul Philip de la moartea sa în luna aprilie a acestui an.

Pe 10 iunie, ziua în care Ducele de Edinburgh ar fi împlinit un secol de viață, regina i-a adus un omagiu emotionant acestuia, plântând în grădina ei iubită o floare fără seamăn. Aceasta a primit un trandafir numit după bărbatul alături de care și-a petrecut întreaga viață.  Palatul Buckingham a transmis că trandafirul a fost plantat în grădinile Castelului Windsor, unde Philip și regina și-au petrecut cea mai mare parte a ultimului an.

„Cu toate că a fost un moment intens, a fost o încântare să-i ofer Maiestății Sale Regina… trandafirul Ducele de Edinburgh, cu ocazia a ceea ce ar fi fost a 100-a aniversare a acestuia, ca să amintească de viața sa remarcabilă”, a declarat pentru Reuters Keith Weed, președintele Royal Horticultural Society.

Familia regală britanică are o lungă tradiție în a boteza flori după membrii familiei sale, primul exemplu notabil datând din secolul al 18-lea, când a fost scoasă-n lume floarea Queen Victoria Lobelia.

Trandafirul creat anul acesta de către crescătorii de la Harkness Roses este de un roz strălucitor și este disponibil pentru cumpărare în Marea Britanie. Veniturile din vânzările florii vor fi direcționate către Living Legacy Fund al Ducelui de Edinburgh, un program dedicat educației tinerilor.

Citește și:
Meghan Markle i-a adus un tribut discret Prințesei Diana în timpul vizitei la New York

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people