Kate Middleton și Prințul William, declarație istorică la finalul turneului regal din Caraibe

Prințul William a vorbit despre cele trei foste colonii britanice din Caraibe, declarând că oamenii din Belize, Jaimaica și Bahams sunt cei care vor decide viitorul țărilor lor.

Kate Middleton și Prințul William, declarație istorică la finalul turneului regal din Caraibe

Kate Middleton și Prințul William au încheiat sâmbătă turneul regal din fostele colonii britanice din Caraibe. Ducele de Cambridge a ținut un discurs istoric, vorbind despre viitorul țărilor ce fac parte din Commonwealth.

„Știu că acest turneu a scos în evidență întrebări și mai specifice despre trecut și viitor. În Belize, Jamaica și Bahamas este la latitudinea oamenilor să-și decidă viitorul”, a spus Prințul William.

Ducele de Cambridge a mai declarat că aceste vizite oficiale l-au ajutat să înțeleagă mai bine provocările cu care famillile și comunitățile din aceste zone se confruntă zilnic.

„Turneurile internaționale sunt o oportunitate pentru a reflecta. Înveți foarte multe. Ce gândesc prim-miniștrii. Care sunt speranțele și ambițiile elevilor. Provocările zilnice pe care familiile și comunitățile le întâmpină. Ne-a plăcut foarte mult să petrecem timp cu comunitățile din cele trei țări, pentru a înțelege mai bine problemele care contează cel mai mult pentru ei”, a spus Prințul William. „Catherine și cu mine ne angajăm să vă slujim. Pentru noi, nu este vorba de a spune oamenilor ce să facă. Este vorba de a-i servi și de a-i sprijini în orice mod cred ei că este cel mai bine.”

În timpul vizitei oficiale din Jamaica, Ducii de Cambridge s-au confruntat cu o serie de manifestații îndreptate împotriva monarhiei britanice. Protestatarii au cerut ca Marea Britanie să plătească compensații şi să își ceară iertare pentru rolul pe care l-a avut în activitatea de comerț cu sclavi.

Prințul William și Kate Middleton s-au întâlnit miercuri cu prim-ministrul Andrew Holness, care a declarat că Jamaica doreşte „să fie independentă” şi „să rezolve problemele nerezolvate.”

„Suntem foarte, foarte fericiți să vă avem aici și sperăm că ați avut parte de o întâmpinare caldă din partea poporului nostru. Jamaica este o țară liberă și liberală și oamenii de aici sunt foarte expresivi – și sunt sigur că ați putut observa asta ieri”, le-a spus prim-ministrul Andrew Holness Ducilor de Cambridge, făcând referire la protestele de marți care au avut loc în capitală.

Citește și:
Regina Elisabeta a II-a, profund îndurerată din cauza divorțurilor din familia sa

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people