Cum se descurcă Alma, fiica Amaliei Enache, la școală: „Intervine greul”

Amalia Enache a dezvăluit cum se descurcă fiica sa, Alma, la școală. Micuța a început clasa pregătitoare.

Cum se descurcă Alma, fiica Amaliei Enache, la școală: „Intervine greul”

Fiica Amaliei Enache a început în luna septembrie clasa pregătitoare. Prezentatoarea de știri de la PRO TV a dezvăluit cum se descurcă Alma la începutul acestui nou capitol din viața ei și cum s-a adaptat la statutul de elevă.

Amalia Enache a dezvăluit într-un interviu pentru Impact.ro că începutul de școală pentru Alma a fost exact așa cum se aștepta. Cu toate că acum încep și greutățile pentru cea mică, prezentatoarea TV a precizat că este alături de ea și era pregătită pentru discuțiile în care o ajută pe Alma să treacă peste momentele dificile.

Cum se descurcă fiica Amaliei Enache la școală

„A început cu foarte mult entuziasm și foarte dornică de prieteni noi, cu foarte multă încântare. Și exact cum mă așteptam deja, după ceva vreme, începe puțin să și scârțâie, pentru că intervine oboseala, intervine greul. Exact pentru asta eram pregătită, pentru momentul în care vorbesc cu copilul și îl ajut să depășească și să devină rezistent la frustrare. Școala e ceva de termen foarte lung și înseamnă rezistență la rutină, înseamnă rezistență la frustrare, înseamnă deja o altă etapă în maturizarea emoțională a copilului și e bine să ne amintim fiecare că am avut și zile bune, și zile proaste. Sunt alături de ea în procesul acesta de învățare nu numai a materiilor, ci de învățat cum ne adaptăm și la greutățile vieții. Deja vorbim la 6 ani și de greutăți.”

De asemenea, Amalia Enache este cu adevărat un model pentru Alma, în vârstă de 6 ani. Vedeta nu și-a neglijat niciodată sarcinile și încearcă să îi transmită și fetiței sale simțul responsabilității. Ba mai mult, prezentatoarea TV a declarat că educația fiicei sale este cea mai importantă și a învățat-o încă de mică să fie o persoană corectă și disciplinată.

„E fiica mea și eu fiind un om extrem de disciplinat, ea o vede pe mama ei care pleacă în fiecare seară la serviciu. Indiferent cum a fost ziua, ne adunăm toate forțele și seara mami trebuie să apară la televizor și cumva cred că asta se transmite așa inconștient, nu ca un sfat din partea mea că trebuie să ne mobilizăm și mare parte din succesul în viață ține de această mobilizare și de această disciplină și de conștiinciozitatea asta de a face lucrurile bine, de a face până la capăt. Niciodată nu a fost genul care să apeleze la nu știu ce trucuri, nici măcar smârcâială de genul acesta.”

Vedeta este un real sprijin pentru Alma

Alma a început un nou capitol important din viața ei, însă care este destul de dificil, iar după program, mama ei îi oferă și mici recompense. Amalia Enache a povestit că încearcă să îi ofere micuței o atmosferă relaxată, după mai multe ore de efort.

„Școala trebuie făcută, nu e ca dresura la cai, ai primit un zăhărel pentru că ai făcut nu știu ce lucru bun, nu. Dar după școală, fără legătură că a fost o zi bună, că a fost o zi proastă, o bag într-o atmosferă de relaxare, de libertate, chiar libertate la înghețată, dar nu ca o recompensă pentru că ea a fost ascultătoare, ci ca un firesc. După ce ne-am mobilizat toate eforturile, e normal să avem și partea asta de relaxare”, a completat Amalia Enache pentru sursa citată.

Citește și:
Controversă în familia regală a Danemarcei! Cum justifică Regina Margrethe decizia de a retrage titlurile princiale a patru dintre nepoții săi

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people