Care ar fi fost ultima dorință a Reginei Elisabeta a II-a

Ultima dorință a Reginei Elisabeta a II-a ar fi fost legată de familia sa și rezolvarea tensiunilor dintre membrii acesteia.

Care ar fi fost ultima dorință a Reginei Elisabeta a II-a

După o ceremonie istorică, Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată așa cum și-a dorit, cu o slujbă simplă și privată a familiei. Ultima dorință ar fi fost aceea de a-și face tatăl mândru și de a fi înmormântată alături de părinții ei în Capela memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor.

După funeraliile de stat cu mii de membri ai forțelor armate britanice mărșăluind cu precizie, sute de lideri mondiali adunați și apariția rară a Coroanei imperiale de stat, Regina Elisabeta a II-a, care a murit la vârsta de 96 de ani pe 8 septembrie, a fost înmormântată în cadrul unei ceremonii private pe 19 septembrie.

Regina Elisabeta a II-a și-a dorit să fie înmormântată lângă părinții ei

Înconjurată doar de familie, Regina Elisabeta a II-a și-a găsit odihna finală nu într-un monument care să-i poarte numele, ci în Capela memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor, alături de iubiții ei părinți, Regele George al VI-lea și Regina Mamă, de sora ei, Prințesa Margareta, și de soțul ei, Prințul Philip.

„Nu și-a dorit să vadă o statuie a sa și nici măcar să aibă o cameră funerară separată în cadrul Capelei St. George. Așa cum mi-a spus odată verișoara ei, Margaret Rhodes, „Ea a vrut să-și facă tatăl mândru”, a declarat istoricul Robert Hardman, autorul cărții Queen of Our Times: The Life of Elizabeth II, pentru PEOPLE.

De la încoronarea sa în 1953, se poate spune că Regina Elisabeta II-a și-a petrecut întreaga viață pregătindu-se pentru ca familia și poporul ei să continue fără ea. În acest fel, cele 10 zile de ceremonii au fost ultimul ei cadou pentru națiunea sa.

„Nu și-ar fi dorit acea înmormântare și ceremonie pentru ea însăși, dar a recunoscut rolul pe care l-a jucat”, spune biograful regal Penny Junor.

Monarhul ar fi vrut să vadă familia unită

În timpul slujbelor care au precedat înmormântarea, uneori s-au manifestat tensiuni între Prințul Harry, soția sa, Meghan Markle, Ducesă de Sussex, și restul familiei regale. Înstrăinarea lui Harry de tatăl său, Regele Charles al III-lea, și de fratele său mai mare, Prințul William, cu privire la părăsirea îndatoririlor regale în 2020, nu a fost niciodată pe deplin scoasă din minte.

Apropiații Regelui și ai Reginei Camilla speră, de dragul noii sale domnii, dacă nu și pentru salvarea legăturilor, că William și Harry vor urma acum exemplul bunicii lor: „Te-ai gândi că toți membrii familiei s-ar uni și l-ar susține pe Rege, mai ales. Poate că unele răni pot fi vindecate în acest proces. Probabil că aceasta ar fi fost ultima dorință a Reginei Elisabeta. Ea știa că aceste conflicte fac parte din viață și nu ținea ranchiună. Mai presus de toate, voia să-și vadă familia fericită”., a spus o sursă apropiată de Regele Charles al III-lea.

Citește și:
Regina Letizia a Spaniei i-a adus un omagiu discret Reginei Elisabeta a II-a

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people