Reacția Vivianei Sposub la declarațiile instigatoare la violență ale lui George Burcea

Reacția Vivianei Sposub la declarațiile partenerului său de viață, care a instigat într-un live la violență împotriva femeilor, nu s-a lăsat așteptată.

Reacția Vivianei Sposub la declarațiile instigatoare la violență ale lui George Burcea

Reacția Vivianei Sposub, partenera de viață a lui George Burcea, la declarațiile instigatoare la violență împotriva femeilor pe care acesta le-a lansat în mediul online nu s-a lăsat mult așteptată. Burcea a izbucnit într-un live pe Facebook, transmițându-le femeilor care îl criticau că merită să fie bătute. Actorul, care a lansat recent o carte, Scrisoare către Ceaușescu, în care explorează și trauma violenței trăite în propria familie, a fost imediat sancționat și admonestat online, iar directorul editurii Hyperliteratura, unde fusese publicat volumul devenit deja un bestseller, a anunțat că va retrage cartea de pe piață, delimitându-se de autor.

Curând după, a apărut și reacția Vivianei Sposub, în prezent concurentă la Bravo, ai stil! Celebrities, la controversa iscată de partenerul ei de viață:

„George este partenerul și sprijinul meu constant de peste un an de zile, dar îmi doresc să tratez situația aceasta cât de obiectiv pot eu. Mentalitatea expusă în acel live nu mă caracterizează absolut deloc. Acele remarci nu ar trebui folosite în niciun context vreodată. Pot înțelege o reacție nervoasă cauzată de hate-ul pe care-l primește constant de doi ani, dar asta nu justifică felul în care a vorbit despre o reală problema cu care femeile se confruntă. Deși George militează pentru lupta împotriva violenței domestice de foarte mult timp, greșeala pe care a făcut o contribuie tocmai la normalizarea bătăilor pentru anumite femei ‘care merită’. Nimeni nu merită să fie agresat indiferent de context. Am fost părtaș la tot procesul lui de vindecare a traumelor din trecut, iar scrierea acestei cărți a constituit o etapă importantă. Știu toate poveștile lui de viață, mi le-a povestit plângând și tocmai de aceea am fost surprinsă de afirmațiile făcute de el pe live.”

„Deși sună clișeic, cred că primul pas spre rezolvarea unei probleme este conștientizarea ei. Repet, nu rezonez cu ideile expuse în reacția lui nervoasă de pe live și nu voi fi niciodată de acord cu violența de orice fel ar fi ea. Cu toate acestea consider că acum mai mult ca niciodată trebuie să oferi sprijin și înțelegere partenerului meu în procesul său de vindecare. Cu această ocazie a adus din nou în discuție problema violenței domestice și problema gândirii toxice care ne bântuie de ani de zile.”, a fost reacția Vivianei Sposub.

Mai mult, aceasta a făcut declarații privind și felul în care scandalul s-a transferat asupra ei, susținând că a fost învinovățită pentru declarațiile lui George Burcea și că a primit mesaje de la oamenii care îi transmiteau că merită să fie bătută de acesta. Reacția Vivianei Sposub s-a extins și către cei care, afirmă ea, propagă aceeași mentalitate ca cea promovată de partenerul său.

„Pentru toți oamenii care nu mai contenesc în a îmi trimite mesaje în care mă blamează pe mine pentru a afirmațiile partenerului meu, iar apoi îmi spun că își doresc ca eu să fiu bătută în fel și chip: credeți-mă că nu faceți nimic mai mult decât propagarea aceleiași mentalități ‘cu care voi nu sunteți de acord’, iar pentru toți oamenii care mă întreabă dacă avut parte de violență în această relație: George nu a avut niciodată un comportament agresiv față de mine dacă acest lucru s-ar fi întâmplat aș fi semnalat imediat faptă și aș fi încheiat relația, exact cum sfătuiesc să facă orice femeie care trece printr-o astfel de traumă. Să vorbească despre asta cu cineva, să tragă un semnal de alarmă și să facă tot posibilul să plece din acea situație. GEORGE NU ESTE UN AGRESOR. Cu toate astea, ceea ce a făcut este greșit în orice unghi ai privi și va trage ponoasele spuselor sale, dar sunt sigură că asta nu îl va opri din a lupta împotriva violenței domestice. Mulțumesc ca ați citit rândurile scrise de mine. Chiar îmi doresc să fiu sinceră cu voi și să vă spun ce simt și ce gândesc în aceste momente”.

Citește și:
Dana Rogoz, mărturisiri sincere despre ședințele de terapie la care a apelat

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people