Prințul Charles a venit în România și a fost primit la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis

Prinţul Charles al Marii Britanii efectuează o vizită în România și a fost primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Prințul Charles a venit în România și a fost primit la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis

Prințul Charles a venit miercuri, 25 mai, în vizită în România. Acesta a fost primit de către președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, iar de premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria. Prințul de Wales va fi întâmpinat la Palatul Elisabeta de Majestatea Sa Margareta şi principele Radu Duda.

Klaus Iohannis a făcut o serie de declarații despre vizita Prințului Charles în România:

„Este mereu o bucurie reîntâlnirea cu Prințul Charles, un prieten apropiat al României, care se implică activ în promovarea țării noastre. Am avut astăzi, la Palatul Cotroceni, o discuție foarte bună cu Alteța Sa Regală despre importanța educației pentru un mediu sănătos și despre soluții concrete pentru limitarea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității în România”, se arată în mesajul transmis de Klaus Iohannis.

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

De asemenea, Prințul Charles va vizita tot azi, 25 mai, centrul pentru refugiaţi ucraineni organizat la Romexpo, pentru a vedea răspunsul excelent al autorităţilor române la criza umanitară ucraineană a ultimelor luni, după cum relatează știrileprotv.ro.

Prințul Charles a mai venit până acum România cu mai multe ocazii. Acesta deține o serie de proprietăți private în Transilvania, dintre care cea mai cunoscută este cea de la Viscri, din județul Brașov. Mai are o reședință în Valea Zălanului, județul Covasna. Prin intermediul fundațiilor caritabile pe care le patronează, Prințul Charles oferă sprijin comunităților defavorizate și zonelor rurale din care acestea fac parte să se dezvolte.

Prințul Charles a fost prezent din 1998 încoace în aproape fiecare an în România, iar Familia Regală a României a participat întotdeauna la vizite oficiale sau private în Marea Britanie.

În 2020, Prințul Charles a apărut într-un scurt video realizat de jurnalistul britanic Charles Ottley, producătorul seriei de documentare Wild Carpathia, pentru a sprijini turismul românesc. Prințul Charles a vorbit atunci despre relația sa cu România și a făcut un apel către români pentru a descoperi frumusețile țării noastre.

„România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei.”

Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun. O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei”, a adăugat Prințul Charles.

Vizita Prințului Charles din 2017 a făcut parte dintr-un turneu regional al Europei pe care l-a realizat împreună cu soția sa, Ducesa de Cornwall, și a avut ca scop promovarea și celebrarea relațiilor Marii Britanii cu România, dar si promovarea activității Fundației Prințul de Wales România, cât și a altor organizații nonguvernamentale aflate sub patronajul acestuia.

Citește și:
Prințesa Charlene, apariție stylish alături de fiica sa, Gabriella

Foto: Hepta, presidency.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people