Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski. Despre ce au discutat cei doi șefi de stat

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a discutat telefonic cu președintele Klaus Iohannis și cu președinta Slovaciei, Zuzana Caputova.

Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski. Despre ce au discutat cei doi șefi de stat

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a discutat telefonic cu președintele Klaus Iohannis și cu președinta Slovaciei, Zuzana Caputova și a mulțumit celor doi șefi de stat pentru sprijinul oferit poporului ucrainean de la începutul războiului cu Rusia. Klaus Iohannis l-a asigurat pe președintele ucrainean de tot sprijinul României.

Printre temele de discuție între lideri s-au numărat crimele de război ale armatei lui Putin, dar și procesul de integrare europeană a Ucrainei.

„Continuăm discuțiile cu partenerii internaționali. I-am informat pe președinta Zuzana Caputova și pe președintele Klaus Iohannis legat de contracararea agresiunii ruse, crimele de război ruse, mai ales asupra civililor și le-am mulțumit pentru sprijinul acordat poporului ucrainean. Am discutat și de drumul nostru spre Uniunea Europeană”, a scris președintele Zelenski pe Twitter.

„Tocmai am avut o conversație telefonică cu președintele Zelenski. L-am asigurat de întreg sprijinul României pentru Ucraina și la nivel bilateral și în interiorul UE. Centrul umanitar din Suceava a început deja să trimită primele ajutoare. Vom avea grijă de toți cetățenii ucraineni care ajung în România”, a transmis și președintele Klaus Iohannis prin intermediul unei postări pe Twitter.

Nu este prima dată când președintele Zelenski mulțumește României pentru sprijinul acordat de la începutul conflictului cu Rusia.

La sfârșitul lunii februarie, Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis pe contul său de Twitter un mesaj de mulțumire la adresa României.

În mesajul scris de Volodimir Zelenski, acesta ține să precizeze că este recunoscător țării noastre pentru sprijinul acordat în contextul invaziei rusești în Ucraina.

„Sunt recunoscător României pentru contribuția sa substanțială la capacitățile de apărare ale țării noastre. Îi sunt recunoscător președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare din partea partenerilor noștri”, a fost mesajul transmis atunci de Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, pe Twitter.

Citește și:
Litera Z: ce semnifică simbolul de pe echipamentele de luptă rusești, care se răspândește acum în social media?

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle