Camilla va avea titlul de Regină Consoartă. Anunțul neașteptat făcut de Regina Elisabeta a II-a

Ducesa de Cornwall va deveni regină consoartă atunci când moștenitorul Coroanei, Prințul Charles, va fi rege, a anunțat Regina Elisabeta a II-a.

Camilla va avea titlul de Regină Consoartă. Anunțul neașteptat făcut de Regina Elisabeta a II-a

În acest weekend, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de domnie, Regina Elisabeta a II-a a anunțat că își dorește ca Ducesa de Cornwall, Camilla, să primească titulatura de regină consoartă atunci când moștenitorul Coroanei, Prințul Charles, va deveni rege.

„Este dorinţa mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută sub denumirea de regină consoartă”, se arată în mesajul oficial transmis de către Regina Elisabeta a II-a.

Un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că Prințul Charles și soția acestuia, Camilla, au fost „emoționați și onorați” de cuvintele reginei.

„Devotamentul Reginei pentru bunăstarea întregului popor inspiră tot mai multă admirație cu fiecare an care trece. Anul acestui Jubileu de Platină ne aduce tuturor ocazia de a ne uni pentru a celebra activitatea Reginei, prin al cărei exemplu vom continua să fim conduși în anii următori”, a scris Prințul Charles într-o declarație publică.

Pâna ca Regina Elisabeta a II-a să facă acest anunț, existau dubii dacă Ducesa de Cornwall va primi titlul de „Regină consoartă”, mulți speculând că aceasta va fi numită „Prințesă consoartă”.

Camilla și Charles s-au căsătorit în 2005. Ducesa de Cornwall este cea de-a doua soție a lui Charles, acesta fiind căsătorit înainte cu Prințesa Diana, de care a divorțat în 1996 și care a decedat într-un accident de mașină un an mai târziu.

Regina Elisabeta a II-a a devenit regina Marii Britanii în 1952. Aceasta are cea mai lungă domnie din istoria țării, fiind singurul monarh care a ajuns la Jubileul de Platină.

„Chiar şi după 70 de ani, mi-o amintesc la fel de bine, pentru moartea tatălui meu, regele George al VI-lea, cât şi pentru începutul domniei mele”, a declarat Regina Elisabeta a II-a despre ziua în care a fost numită regină.

Pentru a marca cei 70 de ani de domnie, Palatul Buckingham a publicat duminică o fotografie oficială a reginei Elisabeta a II-a. Imaginea a fost făcută pe 2 februarie, la Sandringham.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Citește și:
Prințul Andrew neagă în mod oficial acuzațiile de agresiune sexuală, cere un proces cu juriu

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people