Regina Elisabeta a II-a i-a retras Prințului Andrew, acuzat de agresiune sexuală, distincțiile militare și titlul regal

Regina Elisabeta a II-a i-a retras Prințului Andrew toate distincțiile militare, precum și dreptul de a folosi în mod oficial titlul de Alteță Regală.

Regina Elisabeta a II-a i-a retras Prințului Andrew, acuzat de agresiune sexuală, distincțiile militare și titlul regal

Regina Elisabeta a II-a i-a retras Prințului Andrew toate distincțiile militare, precum și titlul de Alteță Regală, a anunțat Palatul Buckingham joi, 13 ianuarie.

În comunicatul emis se arată că: „Cu aprobarea și acordul Reginei, afilierile militare și patronajul regal ale Ducelui de York au fost returnate Reginei. Ducele de York va continua să nu-și asume nicio îndatorire publică și se apără în acest caz ca cetățean privat.”

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Decizia vine după ce judecătorul din SUA a respins cererea Prințului Andrew de a renunța la procesul civil în care acesta este acuzat de abuzuri sexuale.

Procesul în care Prințul Andrew este acuzat de agresiune sexuală a fost inițiat de avocații Virginiei Giuffre, care au depus documentele la un tribunal federal în Manhattan. Cu această ocazie, Giuffre a declarat:

„Vreau ca Prințul Andrew să fie tras la răspundere pentru ce mi-a făcut. Sper ca alte victime să vadă că este posibil să nu trăiești în tăcere și frică, ci să îți iei viața înapoi vorbind și cerând să se facă dreptate. (…) Nu am luat această decizie cu ușurință. Ca mamă și soție, familia este pe primul loc pentru mine, și știu că ceea ce fac mă va expune mai multor atacuri din partea Prințului Andrew și a apropiaților lui – dar știu și că, dacă nu aș fi făcut asta, aș fi dezamăgit victimele de pretutindeni.”

CONȚINUT VIDEO ELLE

Prințul Andrew este acuzat în cele din urmă oficial de agresiune sexuală după ce zvonurile și acuzațiile împotriva comportamentelor lui s-au întețit, mai cu seamă după apariția unui documentar Netflix despre Jeffrey Epstein în 2020. Din documentar s-a aflat că Andrew a fost unul dintre vizitatorii insulei private a lui Epstein, și că acolo a abuzat sexuală o adolescentă.

Într-un interviu pentru acest proiect Giuffre a declarat pentru prima dată că a fost traficată și oferită Prințului când avea 17 ani, în 2001.

„Am fost abuzată sexual de Prințul Andrew. A bătut la ușă, a intrat în casa lui Ghislaine Maxwell, unde luam ceaiul. Ea s-a dus la Prinț și l-a întrebat: „Câți ani crezi că are Virginia?”. El a zis „17.” Iar ea a spus: „Oh, ai dreptate!”. El a zis: „Fetele mele nu sunt departe de vârsta asta. Fiicele mele sunt puțin mai tinere decât tine.” (…) Mai târziu în acea seară i-am cerut lui Jeffrey să îmi facă o poză cu prințul. Imediat după ce a fost făcută fotografia, am fost abuzată sexual de Prințul Andrew pentru prima dată.”

Printul Andrew neagă acuzațiile care îi sunt aduse.

Citește și:
Cine sunt cele două femei celebre cu care Prințul William ar fi avut „relații online' înainte de a se căsători cu Kate Middleton

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video