Prințul Andrew este acuzat oficial de agresiune sexuală

Prințul Andrew este acuzat de agresiune sexuală de către una dintre victimele lui Jeffrey Epstein. Aceasta îl cheamă în judecată pe prințul care ar fi agresat-o când avea doar 17 ani.

Prințul Andrew este acuzat oficial de agresiune sexuală

Prințul Andrew este acuzat în mod oficial de agresiune sexuală, după ani în care a fost conectat cu Jeffrey Epstein, miliardarul care s-a sinucis în închisoare, unde se afla pentru că condusese o rețea de trafic de persoane pe care le livra celor bogați și faimoși. Una dintre victimele lui Epstein, Virginia Giuffre, l-a chemat în judecată pe Ducele de York, cel de-al treilea copil al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, acuzându-l că a agresat-o sexual când avea doar 17 ani.

Procesul în care Prințul Andrew este acuzat de agresiune sexuală a fost inițiat de avocații Virginiei Giuffre, care au depus documentele la un tribunal federal în Manhattan. Cu această ocazie, Giuffre a declarat: „Vreau ca Prințul Andrew să fie tras la răspundere pentru ce mi-a făcut. Sper ca alte victime să vadă că este posibil să nu trăiești în tăcere și frică, ci să îți iei viața înapoi vorbind și cerând să se facă dreptate. (…) Nu am luat această decizie cu ușurință. Ca mamă și soție, familia este pe primul loc pentru mine, și știu că ceea ce fac mă va expune mai multor atacuri din partea Prințului Andrew și a apropiaților lui – dar știu și că, dacă nu aș fi făcut asta, aș fi dezamăgit victimele de pretutindeni.”

Prințul Andrew este acuzat în cele din urmă oficial de agresiune sexuală după ce zvonurile și acuzațiile împotriva comportamentelor lui s-au întețit, mai cu seamă după apariția unui documentar Netflix despre Jeffrey Epstein în 2020. Din documentar s-a aflat că Andrew a fost unul dintre vizitatorii insulei private a lui Epstein, și că acolo a abuzat sexuală o adolescentă.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Într-un interviu pentru acest proiect Giuffre a declarat pentru prima dată că a fost traficată și oferită Prințului când avea 17 ani, în 2001. „Am fost abuzată sexual de Prințul Andrew. A bătut la ușă, a intrat în casa lui Ghislaine Maxwell, unde luam ceaiul. Ea s-a dus la Prinț și l-a întrebat: ‘Câți ani crezi că are Virginia?’. El a zis ’17’. Iar ea a spus: ‘Oh, ai dreptate!’. El a zis ‘Fetele mele nu sunt departe de vârsta asta. Fiicele mele sunt puțin mai tinere decât tine.’ (…) Mai târziu în acea seară i-am cerut lui Jeffrey să îmi facă o poză cu prințul. Imediat după ce a fost făcută fotografia, am fost abuzată sexual de Prințul Andrew pentru prima dată.”

Imediat după ce s-a aflat că Prințul Andrew este acuzat de agresiuni sexuale, Casa Regală a declarat: „Negăm categoric că Ducele de York ar fi avut orice fel de contact sau legătură sexuală cu Virginia Roberts.” În lumina zvonurilor, Prințul acordase în noiembrie 2019 un interviu postului BBC, în care a negat categoric acuzațiile. Interviul, însă, nu a avut efectul scontat, astfel încât Andrew nu a mai dus la îndeplinire angajamentele de membru al Casei Regale de atunci.

„În continuare regret asocierea mea prost judecată cu Jeffrey Epstein. Sinuciderea lui a lăsat multe întrebări fără răspuns, mai ales pentru victime, și îmi exprim simpatia pentru cei care au fost afectați și care își doresc ca această poveste să se încheie. Pot doar să sper că, cu timpul, vor putea să își refacă viețile. Desigur, sunt dornic să ajut orice instituție cu investigațiile.”

Citește și:
Andreea Marin și Violeta, imagini inedite din vacanța în Capri

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video