Prințul Andrew neagă în mod oficial acuzațiile de agresiune sexuală, cere un proces cu juriu

Prințul Andrew neagă în mod oficial acuzațiile că ar fi abuzat-o sexual pe Virginia Giuffre când aceasta era minoră și traficată de prietenul său, Jeffrey Epstein.

Prințul Andrew neagă în mod oficial acuzațiile de agresiune sexuală, cere un proces cu juriu

Prințul Andrew neagă acuzațiile de abuz sexual în mod oficial, cerând un proces cu juriu pentru cazul în care este cercetat pentru că ar fi întreținut relații sexuale cu Virginia Giuffre, una dintre victimele traficului de persoane pus la cale de rețeaua coordonată de Jeffrey Epstein, când aceasta era minoră.

Virginia Giuffre susține că a fost forțată să întrețină în trei ocazii diferite raporturi sexuale cu fiul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, când avea vârsta de 17 ani. Acum, Prințul Andrew neagă în mod oficial acuzațiile, care au creat un scandal internațional imens și care l-au făcut să renunțe la toate titlurile regale, astfel încât acesta va fi parte în proces ca un cetățean obișnuit, căruia nu i se vor acorda nici un fel de privilegii.

Documentele prin intermediul cărora Prințul Andrew neagă orice amestec în cazul de trafic și abuz împotriva Virginiei Giuffre au fost depuse pe 26 ianuarie de către avocații acestuia, în New York, acolo unde se va judeca cazul. Apărarea prințului se bazează pe chestiuni procedurale, cum ar fi faptul că Giuffre locuiește în Australia, dar și pe faptul că aceasta a semnat o înțelegere, în 2009, cu Jeffrey Epstein, care stabilea că ea nu ar mai putea să acționeze în instanță nici o persoană potențial asociată cu acel caz. Însă un judecător a refuzat deja să urmeze această linie de acțiune. Virginia Giuffre a declarat pentru publicația People că „Prințul Andrew va fi făcut responsabil pentru ceea ce mi-a făcut. Cei bogați și puternici nu sunt exceptați de la consecințele acțiunilor lor. Sper ca alte victime să vadă că este posibil să nu trăiești în tăcere și frică, ci să-ți iei viața înapoi, vorbind și cerând să se facă dreptate.”

Deși Prințul Andrew neagă că ar fi întreținut orice fel de relații cu Virginia Giuffre, un anunț al Palatului Buckingham arăta, pe 13 ianuarie, că acesta nu își va mai reține îndatoririle militare și regale, nu va mai avea apariții publice și se va apăra în proces ca un cetățean obișnuit. Decizia, susțin surse apropiate de Palat, ar fi venit în urma unor dezbateri între Regina Elisabeta și prinții Charles și William.

Prințul Andrew, în vârstă de 61 de ani, își va păstra pentru moment titlul de Duce de York, dar și locul al nouălea în linia de succesiune la tronul Marii Britanii, după cei doi copii ai Prințului Harry și ai lui Meghan Markle.

Citește și:
Prințesa Charlotte Casiraghi a deschis show-ul Chanel Couture călare – vezi imaginile fabuloase!

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people