Oligarhul rus Roman Abramovich, nevoit să le ceară bani prietenilor săi pentru a-și putea plăti angajații

Salariile angajaților lui Roman Abramovich se ridică la suma de 750.000 de dolari pe săptămână.

Oligarhul rus Roman Abramovich, nevoit să le ceară bani prietenilor săi pentru a-și putea plăti angajații

Roman Abramovich este unul dintre oligarhii ruși afectați de sancțiunile pe care Uniunea Europeană, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii le-au impus ca urmare a invaziei rusești asupra Ucrainei. Potrivit Page Six, patronul clubului de fotbal Chelsea nu își poate accesa conturile bancare din Anglia și din SUA, așa că a fost nevoit să apeleze la prietenii lui milionari pentru a-și putea plăti angajații. Abramovich le-ar fi cerut amicilor săi din lumea Hollywood-ului și din industria bancară și tehnologică câte un milion de dolari.

„Roman le-a cerut prietenilor lui apropiați să îl împrumute cu câte un milion de dolari. Spune că niciodată nu s-a aflat în imposibilitatea de a plăti salariile angajaților săi, care se ridică la suma de 750.000 de dolari pe săptămână. Cum bunurile lui sunt înghețate, nu își poate plăti oamenii”, a declarat o sursă pentru Page Six.

„A apelat la producătorul și regizorul Brett Ratner și la familia Rothschild, dar și la mulți alții, pentru un împrumut, dar chiar dacă aceștia sunt prieteni buni cu Roman, nu au fost de acord să îi dea bani. Fie pentru că nu aveau această sumă în bani cash, sau mai mult, pentru că nu știu care sunt repercusiunile legilor internaționale”.

Marea Britanie și Uniunea Europeană l-au sancționat pe Abramovich la începutul lunii martie, imediat după ce Rusia a invadat Ucraina. De asemenea, sancțiunile l-au împiedicat pe Abramovici să profite de cele 3 miliarde de dolari pe care le-a obținut din vânzarea clubului de fotbal Chelsea. Oligarhul rus are o avere de 14.3 miliarde de dolari.

La sfârșitul lunii martie, BBC a raportat că Roman ar fi fost otrăvit într-o întâlnire la Kiev din cadrul negocierilor de pace duse pe fondul invaziei rusești din Ucraina. Wall Street Journal a anunțat că incidentul căruia i-au fost victime oligarhul și negociatorii ucraineni ar fi avut loc pe data de 3 martie. Întâmplarea nu face decât să adauge mai multe semne de întrebare în privința rolului pe care Abramovich îl joacă în negocierile de pace – președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat recent că acesta l-ar ajuta să restabilească pacea în Ucraina. Kremlinul, în schimb, a spus că afaceristul a avut un rol în negocierile inițiale, dar acesta nu ar mai face parte din echipa oficială acum.

Faptul că oligarhul și membrii delegației ucrainene ar fi fost otrăviți a fost semnalat și de grupul de jurnalism de investigație Bellingcat, specializat în fact-checking și open-source intelligence (OSINT), care arhivează și publică informații verificate provenind din zone de conflict, documentând încălcări ale drepturilor omului sau crime de război (lucrând până în prezent la documentarea războaielor din Siria, Donbas, Yemen, și aducând dovezi în cazuri celebre de otrăvire, precum Skripal sau Navalnîi). Jurnaliștii au declarat că Abramovich și negociatorii din partea Ucrainei au prezentat simptome „similare celor provocate de otrăvirea cu arme chimice”, care includ „inflamație a ochilor și pielii și durere pătrunzătoare a ochilor”.

Citește și:
Anamaria Prodan, declarații despre partaj după ce s-a revăzut cu Laurențiu Reghecampf la tribunal

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people