Roman Abramovich a anunțat că vinde clubul de fotbal Chelsea

Oligarhul rus Roman Abramovich a decis să vândă clubul de fotbal Chelsea pentru suma de 3 miliarde de lire sterline.

Roman Abramovich a anunțat că vinde clubul de fotbal Chelsea

Oligarhul rus Roman Abramovich a anunțat ieri că a decis să vândă clubul de fotbal Chelsea pentru suma de 3 miliarde de lire sterline. În plus, acesta a declarat că o parte din profit va merge către victimele războiului din Ucraina și că nu va cere să i se restituie sumele cu care a împrumutat clubul în ultimii ani.

„Mi-am luat întotdeauna deciziile având în vedere interesul clubului. În situația actuală, am decis să vând clubul deoarece cred că este în interesul acestuia, este pentru club, pentru suporteri, angajați, parteneri și sponsori. Vânzarea clubului nu va fi accelerată, ci va urma un proces echitabil. Nu voi cere ca vreun împrumut să fie restituit. Niciodată nu a fost vorba despre afaceri sau bani pentru mine, ci despre pasiune pentru joc și club.

În plus, mi-am instruit echipa să înființeze o fundație caritabilă căreia îi vor fi donate toate veniturile nete din vânzare. Fundația va ajuta toate victimele războiului din Ucraina. Aceasta înseamnă că vor fi furnizate fonduri critice pentru nevoile urgente și imediate ale victimelor, precum și pentru sprijinirea lucrărilor de recuperare pe termen lung.

Această decizie a fost incredibil de dificil de luat și mă doare să mă despart de club în acest fel. Cu toate astea, cred că este cel mai bine. Abia aștept să vizitez Stamford Bridge pentru a-mi lua rămas bun de la voi toți. A fost un privilegiu să fac parte din acest club și sunt mândru de toate realizările pe care le-am avut. Chelsea și fanii clubului vor fi mereu în inima mea”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al clubului Chelsea.

Roman Abramovich este unul dintre cei mai bogați oligarhi ai Rusiei, așa că decizia de a vinde nu doar clubul Chelsea, ci și alte proprietăți imobiliare pe care le are în Londra ar putea fi o consecință a sancțiunilor la care ar putea fi supus. Parlamentarul Chris Bryant a declarat că Abramovich este „îngrozit de sancțiuni” și a cerut guvernului britanic să impună cât mai rapid aceste restricții pentru ca Abramovich să nu poată intra în posesia banilor. Oligarhul rus neagă cu vehemență apropierea de Kremlin și susține că nu merită să fie sancționat.

Citește și:
Prezent în Ucraina pentru a filma un documentar despre război, Sean Penn a fugit la graniță pe jos

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle